Syksyinen kasvispannu

Kauden kasviksista saa helposti herkkuja. Tämän keskiviikon reseptissä on runsaasti syksyn makuja ja sitä on helppo muokata oman maun mukaan. Ruokaan voi halutessaan lisätä esimerkiksi paistettua tofua tai pähkinöitä, mikäli reseptistä haluaa ruokaisamman.

img_20160917_213823

Syksyinen kasvispannu

2 sipulia

valkosipulin kynsiä

1 parsakaali (n. 300 g)

2 paprikaa

1 kesäkurpitsa (n. 300 g)

 

öljyä

soijakastiketta

kasvislientä

siirappia/hunajaa


  1. Kuori ja paloittele sipulit ja valkosipulin kynnet.
  2. Pese ja paloittele kesäkurpitsa ja parsakaali.
  3. Pese paprikat, poista niistä siemenet ja paloittele.
  4. Kuullota sipuli ja valkosipuli syvällä pannulla pienessä määrässä öljyä.
  5. Lisää parsakaali ja kesäkurpitsa, lisää halutessasi vettä, jotta saat enemmän lientä ja anna hautua jonkin aikaa
  6. Mausta makusi mukaan. Siirappi tai hunaja antaa suolaisten mausteiden kanssa kastikkeelle makean säväyksen.
  7. Lisää paprika vasta loppuvaiheessa, jotta se ei pehmene liikaa.
  8. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä.
  9. Lisää halutessasi paloiteltu ja rapeaksi paistettu tofu ja/tai pähkinät.
  10. Tarjoa nuudeleiden tai pastan kanssa.