Tomaattinen munakoisopasta

Erilaisia kasvispainoitteisia pastaruokia on helppo valmistaa. Vain luovuus on rajana, mitä pastakastikkeeseen sekaan sotkee. Tänään kasviskeskiviikossa on esittelyssä yksi oikein kelpo pastaresepti, joka toimii hieman juhlavammissakin tilanteissa vaikkapa punaviinin ja jazzin kanssa.

Mitä tarvitset:

1 munakoiso

reilusti oliiviöljyä

sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl balsamiviinietikkaa

1 tlk tomaattimurskaa tai säilöttyjä kirsikkatomaatteja

1 dl vettä

½ rkl sokeria

mustapippuria

(suolaa)

Halutessaan voi lisätä myös esim. kuivattuja chilihiutaleita mukaan mausteeksi

pennepastaa

kalamataoliiveja

Tarjoiluun murennettua fetajuustoa (tai vegaanista greek style juustoa) ja basilikanlehtiä.

Ja näin se valmistuu:

  1. Pilko munakoiso noin 2-3 cm paloiksi. Kuumenna paistinpannulla reilu määrä oliiviöljyä ja paista munakoisot kauniin ruskeiksi. Laita munakoisot kulhoon hetkeksi sivuun.
  1. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit oliiviöljyssä.
  1. Lisää sipuleiden joukkoon balsamiviinietikka. Halutessasi voit lisätä chilihiutaleet tässä vaiheessa. Sekoittele hetki.
  1. Kaada mukaan tomaattimurska ja lisää sekaan munakoisopalat. Tässä vaiheessa voit myös lisätä desin vettä sekaan. Sekoita ja mausta sokerilla. Jätä hautumaan soossi miedolle lämmölle noin varttitunniksi.
  1. Tässä välin on hyvä keittää pasta.
  1. Lopuksi pastakastikkeeseen voi lisätä oliiveja, ne tuovat mukaan vielä herkullisen lisätwistin. Jos oliivit eivät kuitenkaan nappaa, ne voi hyvin jättää pois.
  1. Annostele pasta lautaselle ja lisää kastike päälle. Lisää aterian päälle reilusti murskattua fetaa ja basilikanlehtiä.

Ta-daa, maukas pasta-ateria on valmis! Seuraavaksi voit sytyttää kynttilät, istua alas, rentoutua ja helliä makuhermojasi. Maukkaita pastahetkiä!