Kurssikerta 5

Hei! 

Kurssin viidennellä viikolla pohdimme buffereita. Kurssi on mennyt yllättävän nopeasti, vaikka etenkin alussa mikään ei tuntunut onnistuvan. Viimeisten parin viikon aikana itsevarmuus on hiljalleen kasvanut ja koen osaavani ainakin muutamia GQIS:n perustyökaluja, vaikka en vielä sen faniksi tunnustaudu. Kaikki tietokoneisiin ja tietotekniikkaan liittyvä on tuntunut minusta aina hyvin hankalalta ja geoinformatiikka on vielä jäänyt itselle oudoimmaksi alaksi mantsan opinnoissa, joten yhdistelmä ei sinänsä ole kovin suotuisa. Kurssi on ehdottomasti koetellut kärsivällisyyttäni etenkin nyt, kun periodin loppua kohden jaksaminen on koetuksella. Onneksi esimerkiksi buffereista tuli mielenkiintoisia lopputuotoksia ja koen oppineeni ainakin jotain niiden tekemisestä.  

 

Ensimmäisessä tehtävässä aiheena olivat lentokentät ja niiden melualueet. Käsittelyssä olivat Malmin ja Helsinki-Vantaan lentokentät. Tehtävän toisessa osassa puolestaan tutkittiin juna- ja metroasemia ja niiden läheisyydessä asuvia ihmisiä. Taulukosta 1 löytyy tehtävän vastauksia. 

Taulukko 1. Vastauksia tehtävään 1.

 

Aika ja voimat eivät tällä kertaa riittäneet useampaan tehtävään, mutta ehkä jaksan myöhemmin täydentää tätä postausta. Kokeilin kyllä tehdä muitakin tehtäviä, mutta en saanut niitä tehtyä loppuun asti. Kuten Heli Tuomi toteaa omassa blogissaan, turhautumisen hetkiä on paljon näitä tehtäviä tehdessä. Kyllä tämä silti tästä, enää kaksi postausta jäljellä! 

 

 

 

Lähteet:  

Tuomi, Heli: Helin blogi, kurssikerta & harjoitus 5. (https://blogs.helsinki.fi/tuomihel/ ) 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *