Ensimmäiset Integraalipäivät onnistuneesti ohi!

Historian ensimmäiset Integraalipäivät pidettiin viime viikonloppuna.

Tapahtumassa kuultiin esimerkiksi, miten neliöjuuren avulla voi muokata kuvien valotusta tai miten verkkojen kaarevuutta voi havainnollistaa ilmapallon puhaltamisen avulla. Oppitunteja ideoidessa palloteltiin erilaisia ideoita: Miten esimerkiksi hipan avulla voidaan havainnollistaa, etteivät kaikki koskaan sairastu tartuntatautiin? Tapahtumassa esiteltiin myös erilaisia ideoita siitä, miten käsityöt tai historiaharrastus liittyvät fraktaaleihin.

Integraalipäivillä tutustuttiin muun muassa verkkojen kaarevuuteen. Mitä kuvan verkon kaarevuudesta voidaan sanoa?

Lukuisten erilaisten ideoiden pohjalta muodostettiin oppituntisuunnitelmat -yksi kutakin neljää esitelmäaihetta kohti. Näitä oppitunteja pilotoidaan kouluissa ja matematiikkakerhoissa kevään ja syksyn aikana. Kokemusten perusteella suunnitelmia hiotaan ja valmiit suunnitelmat julkaistaan tapahtuman kotisivuilla loppuvuodesta 2021.

Osa Integraalipäivien esitelmien tallenteista laitetaan kotisivuille nähtäväksi toukokuun aikana. Pysy siis kuulolla!

Seuraavat Integraalipäivät pidetään 29.-31.10.2021. Koronatilanteen salliessa ne järjestetään Turussa ja muussa tapauksessa etätapahtumana ensimmäisten Integraalipäivien tavoin. Haku tapahtumaan avautuu syyskuussa.