Kokemuksia

Tällä sivulla on Integraalipäivien osallistujien kokemuksia tapahtumasta.

Lue Viivi Aaltosen, Otso Huuskan ja Markku Leinon kokemuksista kevään 2021 Integraalipäivistä Dimensiosta.

Viivi Aaltonen, matematiikan opettajaksi opiskeleva, kevät 2021

Opiskelen tällä hetkellä kolmatta vuotta matematiikan opettajaksi ja sain tiedon tapahtumasta kiltamme sähköpostilistalta ja päätin hakea mukaan. Odotin tapahtumalta uusia näkökulmia matematiikkaan liittyen, materiaalin suunnittelua ja uusien ihmisten tapaamista.

Tapahtuma vastasi hyvin odotuksiani. Pääsimme viikonlopun aikana luentojen avulla oppimaan uusia asioita matematiikasta ja suunnittelemaan materiaalia luennoilla käsiteltyihin aiheisiin liittyen. Kaiken tämän ohessa pääsimme lisäksi tutustumaan toisiin matematiikan opettajiin ympäri Suomen ja keskustelemaan toistemme kanssa matematiikan opetukseen liittyvistä ajankohtaisista aiheista. Mielenkiintoisinta ja samalla yllättävintä tapahtumassa oli se, että miten moneen asiaan matematiikka oikeasti liittyykään ja miten näitä asioita opetukseen tuomalla voitaisiin saada matematiikka lähemmäs oppilaan tai opiskelijan elämää herättäen näin kiinnostusta kyseistä ainetta kohtaan.

Koen saaneeni tapahtumalta paljon hyviä ideoita tulevaisuutta ajatellen. Näin opiskelijana oli mukava jutella tulevien kollegoiden kanssa ja kuulla heidän kokemuksiaan matematiikan opettajuudesta. Lisäksi opin paljon uutta viikonlopun aikana pidetyistä mielenkiintoisista luennoista.

Kokonaisuutena viikonloppu oli oikein hyvin järjestetty ja mielenkiintoinen etätapahtuma. Voin ehdottomasti suositella tulevaisuudessa järjestettäville Integraalipäiville osallistumista kaikille matematiikan opettajille ja matematiikan opettajaopiskelijoille.