Itu-tutkimuksen itu

pregnantwoman4Itu-tutkimuksen aineistonkeruu on kesken, eli vielä tutkimuksesta ei ole julkaistu tieteellisiä artikkeleita. Kun rekrytointi päättyy, näytteet on tutkittu ja ensimmäiset tiedot lasten hyvinvoinnista saatu, alamme yhdistää kerättyjä tietoja: alkaa varsinainen tiedon analysointivaihe. Aiomme tutkia esimerkiksi sitä, miten äidin kokema ja kortisolipitoisuuksien perusteella mitattu stressi ennustaa synnytykseen ja lapsen hyvinvointiin liittyviä tekijöitä. Itu on monella tapaa ainutlaatuinen aineisto, joten tutkimuskysymyksiä on monia. Akatemiaprofessuurinsa alussa viime vuonna Katri kuvaili Itun ja tutkimusryhmän muiden projektien ideaa täällä – käy ihmeessä lukemassa!

/Sara Sammallahti

4 thoughts on “Itu-tutkimuksen itu”

 1. Hei

  Saimme kyselyn halukkuudetamme ilmottautua Itu-tutkinukseen. Annoimme myönteisen suostumuksemme eteen päin, mutta teitä ei ole kuulunut. Laittaisitteko vailla s-postia minulle, olisimme todella halukkaita osallistumaan tutkimukseen.

  Terhi Jauhiainen
  Tijauhiainen (ät) gmail.com

  1. Hei Terhi! Hienoa, että olette halukkaita lähtemään Itu-tutkimukseen mukaan! Tutkimushoitajamme Eija Lahdensuo on teihin pian yhteydessä, sanon hänelle vielä erikseen että odottelette vastausta. Harmi, että olette joutuneet odottamaan!
   ystävällisesti,
   Sara Sammallahti, psykologi
   sara.sammallahti at helsinki.fi

 2. Hei!

  Hyvä, että saitte nettisivutkin hankkeelle, sillä osallistujan näkökulmasta tätä on mukava päästä myös seuraamaan verkon kautta pitkin matkaa. Oletteko miettineet esim. FB-sivun perustamista? HELMI-suolistotutkimuksella on vastaava ja ainakin sen seuraaminen on todella mielenkiintoista!

  Olisi myös hyvä, jos osallistujana pääsisi katsomaan esim. koostetta tutkimukseen liittyvistä askelmerkeistä, kun ihan alussa puhelimitse läpikäydyt asiat ovat ehkä jo päässeet unohtumaan. Esim. mistään toimittamistanne lapuista ei löytynyt tietoa, että millä raskausviikoilla viimeinen sylkinäytelaatikko tulee tehdä. Tämän tiedon visualisointi voisi helpottaa, niin tuleva äitikin muistaa, että luvassa on myös aiheeseen liittyvä kysely lapsen ollessa 1- ja 3-vuotias 🙂

  1. Hei Jonna! Kiitos osallistumisestasi! Kiva myös kuulla, että nettisivuista on iloa.

   FB-sivunkin perustaminen kävi mielessä. Mietimme sitä vaihtoehtona tällaisella yliopiston sivujen alla olevalle blogille, ja päädyimme sitten blogiin – mutta olisihan mahdollista perustaa molemmat. Hyvä pointti myös tuo, että kooste tutkimuksen askelmerkeistä olisi hyvä, olen samaaa mieltä. Meillä on käytössä vähän eri tiedotteet ja vähän eri protokollat eri osallistujille, joten täytyy hetki tuumailla, miten kaikkein selkeimmin ja parhaimmin näin ison tutkimuksen vaiheet saataisiin visualisoitua kaikille. Joka tapauksessa tosi hyvä kuulla palautetta, ja lähdemme selvittelemään näitä asioita!

   yst. Sara Sammallahti,
   sara.sammallahti at helsinki.fi

   PS. Kolmostrimesterin syljet pyydetään noin 37-40 raskausviikolla, lähetämme aiheesta vielä kirjeen kun tuo ajankohta lähestyy. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *