Raskaana olevien rekrytointi päättyy

Itu-blogissa on ollut hiljaista, mutta yliopistolla kuhisee. Tutkimukseen osallistuvien perheiden joukko alkaa nyt olla kasassa, ja rekrytointi Kätilöopistolla ja Naistenklinikalla on loppumassa. Jo rekrytoitujen äitien synnytyksiä toki on vielä vuodenvaihteen kieppeillä, ja 1-vuotis- ja 3-vuotisseurannat jatkuvat täyttä höyryä.

Tällä hetkellä tutkimushoitajiemme Eijan ja Marketan työpanos siirtyy tutkimusavustajien tuella pikkuhiljaa aktiivirekrytoinnista raskausaikana kerätyn aineiston prosessointiin: näytteet analysoidaan, ja loputkin tiedot syötetään koneelle ja yhdistellään. Samalla meidän tutkijoiden työn keskipiste siirtyy käytännön ruljanssin koordinoimisesta datan käsittelyyn käyttökuntoon.

Haluamme taas tässä vaiheessa kovasti kiittää kaikkia tutkimusperheitä ja kaikkia niitä ihania kätilöitä ja HUS:n työntekijöitä, jotka ovat tehneet rekrytointiurakan sairaaloissa mahdolliseksi. Jännittävien aineistojen äärellä ollaan!

/Sara Sammallahti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *