Viimeinen istukka!

Itu-tutkimuksessa juhlittiin nyt erityistä etappia: viimeinenkin tutkimukseen rekrytoitu äiti on synnyttänyt, ja viisi vuotta jatkunut “istukkaralli” on ohi. Vuodesta 2012 lähtien vuoden jokaisena päivänä, jouluna ja juhannuksena, joku projektin lääkäreistä, psykologeista, hoitajista tai avustajista on ollut päivystäjä istukkatutkija, joka on käynyt HUS-alueen synnytyssairaalassa ottamassa istukkanäytteet 24 tunnin sisällä lapsen syntymästä, sekä tarvittaessa vastannut kätilöiden ja Itu-perheiden kysymyksiin. Nyt on reilusta 500 istukasta näytteet otettu, ja projektin aineistonkeruu jatkuu seurantavaiheen merkeissä.

Iloisia itulaisia juhlistamassa viimeistä synnytystä: Eija, Katri, Elina, Kristiina, Sara ja Sanna.

Samalla juhlittiin tutkimusavustajamme Kristiinan läksiäisiä: Kristiina lähtee opiskelijavaihtoon, ja puikkoihin astuu uusi avustajamme Jasmiina. Tervetuloa!

/Sara Sammallahti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *