Gallup om styrelseåret: Sekreteraren svarar!

Johanna Långbacka,
studerar journalistik för andra året. (Frågorna är av en händelse lite olika än de andras, ifall ni undrar).

1.
Beskriv vad du gjort i din post i J-komm:

Jag har varit J-komms sekreterare i ett år nu, och det har varit superkul. Då jag blev invald hade jag egentligen aning om vad det innebar, men tack vare ex-sekreterare Lukas (han gav mig läxor) lärde jag mig snabbt vad det gick ut på. På mötena är det jag som sitter vid datorn för att skriva upp allt som bestäms på mötet. Efter det renskriver jag protokollet och skriver sedan ut det så att jag, ordförande Rantakangas och en protokolljusterare kan skriva under. Förutom det gör jag lite allt möjligt som t.ex. hjälper att fixa fest, ordna evenemang, handla och hålla våra sociala medier uppdaterade. Bara roliga saker alltså!

2. Vad har du fått ut av ditt styrelseår?
Jag har lärt mig massor om hur föreningar och styrelser fungerar, plus att jag fått lära känna massor med nya människor och gjort en hel del amazing saker tillsammans med dem. Via styrelsen har jag fått chansen att arbeta tillsammans med andra ämnesföreningar och dessutom har jag varit involverad i allt J-komm ordnat för medlemmarna.

3. Varför lönar det sig att ställa upp som funktionär eller styrelsemedlem?

Att sitta med i J-komms styrelse är en superbra erfarenhet. En har goda chanser att påverka den egna studietiden och att få meriter som ser bra ut på ens CV, utan att det är allt för stort ansvar eller tar för mycket tid. Om du är det minsta lilla intresserad ska du absolut ställa upp – att sitta med i styrelsen har gjort mitt 2016 så mycket bättre än om jag inte skulle ha varit med! Och argumentet att man inte vet vad det går ut på kan man skrota direkt, det är väldigt lätt att lära sig och man har nytta av det i framtiden.

Bonus: Roligaste/konstigaste studie(livs)relaterade minnet från förra året.
J-festen med karnevaltema var en av årets höjdpunkter trots att jag hade 38 graders feber, öroninflammation och var tvungen att åka till sjukhuset efteråt. Jag var också med i StudOrgs spex, vilket ledde till otroligt många skratt och fina minnen. Att bli involverad – göra sig involverad – löns verkligen om man vill skapa minnen för livet!

https://instagram.com/p/BCRNDShx10e/

Leave a Reply

Your email address will not be published.