Toimittajat

Toimittajat vasemmalta oikealle: Kai Lindberg, Timo Virtanen, Tuija Wicklund, Anna Pulkkis, Sakari Ylivuori.

Kansalliskirjastossa:

Janne Kivistö
Kai Lindberg (link sends e-mail)
Anna Pulkkis (link sends e-mail)
Timo Virtanen (link sends e-mail), päätoimittaja
Tuija Wicklund (link sends e-mail)
Sakari Ylivuori (link sends e-mail)

Muut toimittajat:
Pekka Helasvuo

Janne Kivistö on valmistunut musiikin kandidaatiksi Sibelius-Akatemian musiikinteorian ja sävellyksen osastolta, missä hän parhaillaan viimeistelee musiikin maisterin tutkintoa. Hän on ollut mukana Jean Sibelius Works -projektissa oikolukijana vuodesta 2018 ja aloitti osapäiväisenä toimittajana 2022.

Kai Lindberg on valmistunut musiikinteorian opettajaksi Helsingin Konservatoriosta 1990. Musiikin maisterin tutkinnon hän suoritti 1998 Sibelius-Akatemian sävellyksen ja musiikinteorian osastolla, ja valmistui musiikin tohtoriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta 2014. Hänen väitöskirjansa Aspects of Form and Voice-Leading Structure in the First movements of Anton Bruckner’s Symphonies Nos. 1, 2, and 3 käsittelee Anton Brucknerin sinfonioiden nro 1–3 avausosia. Lindberg on opettanut säveltapailua, musiikinteoriaa ja musiikkianalyysiä  Helsingin Konservatoriossa, Metropolia Ammattikorkeakoulussa sekä musiikinteoriaa ja musiikkianalyysiä Sibelius-Akatemiassa. Lindberg aloitti Jean Sibelius Works -projektissa oikolukijana 1996 ja puolipäiväisenä toimittajana 2017.

Anna Pulkkis (s. 1977) opiskeli musiinkinteoriaa sekä pianon- ja nokkahuilunsoittoa Sibelius-Akatemiassa. Hän valmistui musiikin maisteriksi 2005 ja musiikin tohtoriksi 2014. Hänen musiikkianalyyttisen väitöskirjansa otsikko on Alternatives to Monotonality in Jean Sibelius’s Solo Songs.
Pulkkis opetti musiikinteoreettisia aineita Itä-Helsingin musiikkiopistossa 2002–2005 ja Sibelius-Akatemiassa 2004–2009. Jean Sibelius Works -hankkeessa hän aloitti oikolukijana 2004. Vuoden 2006 alusta lähtien Pulkkis on työskennellyt JSW-hankkeessa osapäiväisenä toimittajana. Hän on myös freelance-musiikkikirjoittaja ja laulaa Musiikkitalon Kuorossa.

Timo Virtanen (s. 1965) opiskeli musiikinteoriaa sekä sellon- ja pianonsoittoa Helsingin Konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa, jossa hän väitteli musiikin tohtoriksi sävellyksen ja musiikinteorian osastolla vuonna 2005. Hänen väitöskirjansa aiheena oli Sibeliuksen kolmas sinfonia (Jean Sibelius: Symphony No. 3: manuscript study and analysis). Hän on opettanut musiikinteoriaa ja -historiaa Helsingin Konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa sekä Sibelius-Akatemiassa myös kriittistä editointia.
Virtanen on työskennellyt vuodesta 1997 lähtien toimittajana Sibeliuksen koottujen teosten julkaisuhankkeessa, vuodesta 2003 hankkeessa päätoimisena tutkijana, lokakuusta 2004 sen vt. päätoimittajana ja alkuvuodesta 2006 vakinaisena päätoimittajana.
Virtanen nimitettiin dosentiksi Sibelius-Akatemiaan vuonna 2009, ja vuonna 2015 tasavallan presidentti myönsi hänelle professorin arvonimen.

Tuija Wicklund on valmistunut pianonsoiton opettajaksi Helsingin Konservatoriosta ja musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian sävellyksen ja musiikinteorian osastolta, jossa hän väitteli tohtoriksi 2014 Sibeliuksen sävelrunon En saga ja kriittisen editoinnin tiimoilta (Jean Sibelius’s En saga and Its Two Versions: Genesis, Reception, Edition, and Form).
Wicklund on opettanut pianonsoittoa, musiikkianalyysiä ja harmoniaoppia Helsingin Konservatoriolla ja musiikkianalyysiä Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiassa sekä musiikinteoriaa Sibelius-Akatemiassa. Wicklund on toiminut Jean Sibelius Works -projektissa oikolukijana sen käynnistymisestä lähtien ja tutkijana vuodesta 2002.

Sakari Ylivuori (s. 1980) on valmistunut vuonna 2006 musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian sävellyksen ja musiikinteorian osastolta. Ylivuori väitteli musiikin tohtoriksi vuonna 2013 Sibeliuksen sekakuoroteosten lähteistä (Jean Sibelius’s Works for Mixed Choir: A Source Study). Ylivuori on opettanut musiikkianalyysiä ja musiikinteoriaa Sibelius-Akatemiassa sekä Helsingin ammattikorkeakoulussa, Metropoliassa. Ylivuori aloitti Jean Sibelius Works -projektissa puolipäiväisenä toimittajana tammikuussa 2008. Toimitustyön lisäksi Ylivuori johtaa lohjalaista Laurentius-kuoroa ja laulaa Helsingin Kamarikuorossa sekä tutkii suomalaisen kuoromusiikin historiaa.

Kari Kilpeläinen (s. 1951) on Helsingin yliopiston musiikkitieteen dosentti. Hän on Sibelius-tutkija, joka on ollut projektissa mukana sen suunnitteluvaiheista lähtien. Kilpeläinen jäi eläkkeelle 2015.