Viikko 7: Lopetus blogille

Hejsan arvon lukijat!

 

Haikein sanoin joudun kirjoittamaan, että tämä tulee olemaan viimeinen blogipostaukseni. Viimeisellä kurssikerralla teimme omaa juttuamme itse etsimästämme aineisto(i)sta.

Oma aineisto koostui Suomen kunnista ja tieliikenneonnettomuuksista Suomessa vuonna 2020 sekä maantieriskialueista (kuva 1). Alun perin toisena aineistona oli tarkoitus olla alkoholin ostojen määrä litroissa, mutta valitettavasti en saanut csv-tiedostoa yhdistettyä muuhun aineistoon. Aineiston etsimisessä kului toivottoman kauan aikaa, jonka takia kerkesin lopulta tehdä viimeisellä kurssikerralla yhden ainoan kartan(!)

Kuva 1. Karttakuva Suomen tie-
liikenneonnettomuuksista (2020)
sekä maantieriskialueet.

Huomasin kurssikerran aikana, että kyllä jotain on jäänyt mieleen. Osasin jopa muuttaa excel-taulukon csv-tiedostomuotoon ja sen jälkeen yritin yhdistää niitä Joints-valikossa. Vaikka tässä en onnistunutkaan, niin tiesin suunnilleen, että mitä pitäisi tehdä. Olin positiivisesti yllättynyt. Tosin en voi olla täysin tyytyväinen itseeni, koska en saanut tehtyä karttaa niin kuin olin alun perin toivonut. Myös aikaa tekemiseen kului useita tunteja (koko kurssikerta!). Huomasin kurssikerran aikana turhautuvani helposti, kuten Enni Poti kirjoittaa blogissaan “Ennin GIS-blogi”: Aika ajoin huomaan kokevani turhautuneisuuttag QGIS:n parissa, kun pitäisi muistaa tarkasti, mitä klikkaamalla jonkin asian saa tehtyä tai mistä jonkin halutun toiminnon löytää.”

Matkani “GIS-velhoksi” jatkuu siis vielä tämän jälkeenkin, koska kurssikertojen aikana en kehittynyt haluamani verran. Jatketaan harjoituksia siis vielä tulevaisuudessakin.

 

Kiitoksia ja näkemiin ja mukavaa loppuvuotta,

toivottaen ei-GIS-velho Joonas

 

 

 

Lähteet:
Poti Enni, Viikko 1: Ensiaskeleet (25.1.2023). Ennin GIS-blogi. (Viitattu 2.3.2023)
https://blogs.helsinki.fi/elpoti/2023/01/25/viikko-1-ensiaskeleet/