Viikko 6: Ulkoilua

Heipä hei lukijat!

 

Kävelimme ulkona ja arvioimme numeroilla, miten koimme tietyn kohteen. Käytimme tähän Epicollect5-sovellusta. Kaikki data tallennettiin pilveen, josta tehtiin kartta. Kartassa interpoloitiin pisteet ja näissä tarkasteltiin alueen turvallisuutta. Siniset pisteet ovat turvallisia ja punaiset pisteet epäturvallisia.

 

Sitten tarkastelimme maanjäristyksiä ja tulivuoren purkauksia. Näiden sijainneilla on yhteys: Siellä missä on tulivuoria, on myös maanjäristyksiä. Kartoista pystyimme selkeästi havaitsemaan, että tulivuoria on eniten Indonesiassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikan rannikoilla. Saman havainnon on tehnyt Vilma Valto blogissaan “Valto vs. Geoinformatiikan menetelmät 1”. Molemmat myös havaitsimme, että yli viiden magnitudin maanjäristyksiä on ollut vuosina 1900-2012 lähes kaikkialla maailmassa, mutta ei lähelläkään Suomea.

Ensi kerta on jo viimeinen kerta, joten sitä kovasti odotellessa! Viimeisen blogitekstin jälkeen blogini hiljenee lopullisesti.

Hei hei, ensi kertaan eli viimeiseen kertaan!

Sad GIFs - Get the best GIF on GIPHY

 

 

 

Lähteet:

https://media0.giphy.com/media/BEob5qwFkSJ7G/200w.gif?cid=6c09b952u9r1akjxbtu43672jhxgu5is6bgtu84qmowoe6k0&rid=200w.gif&ct=g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *