Henkiolennot ja meemit

Olen pohtinut henkiolentoja ja meemejä. Olen herännyt huomaamaan millaisia meemejä käytän. Olen pohtinut meemien lähtökohtaa, alkua, merkitystä ja hintaa.

Tässä tekstissä tarkoitan meemeillä pieniä käyttäytymis-taipumuksia ja -tapoja, kuten sitä miten henkilö kampaa hiuksiaan. Meemit ovat kuin geenit, mutta vain sellaisia, että meemit ovat käyttäytymistä ja geenit perimää.

Kuka omistaa meemit, joita käytän? Kuka omistaa meemit, joita luon? Eräs vastaus tähän voisi olla “henkiolennot” eli sellaiset metafyysiset entiteetit, joiden arvellaan sisältävän henkilön itsensä, ihmisen asenteet, habituksen, taidot ja tiedot, muun muassa.

Ymmärrykseni mukaan henki on eräänlainen tyylin, motivaation, tahdon ja asenteen yhteenliittymä.

By Joel Hämäläinen

Bachelor of Social Sciences, Economics. Masters Student in Social and Public Policy.

Leave a comment

Your email address will not be published.