Kompleksin jäsentiedote 2/2020

Tämä on Kompleksi ry:n jäsentiedote 2/2020.

TIEDOTE SISÄLTÄÄ

  1. Ajankohtaista-osion
  2. Tulevat tapahtumat

AJANKOHTAISTA

1.8.2020 astuu voimaan uusi opetussuunnitelma, joka on voimassa ainakin vuoteen 2023 asti. Voit katsoa uudesta opetussuunnitelmasta 30.3.2020 järjestetyn infotilaisuuden tallenteen (tästä linkistä) tai infon PowerPoint-esityksen (tästä linkistä).

Nyt voimassa olevan 2017 opetussuunnitelman (OPS-2017) mukaisesti voi nykyisen tutkintonsa suorittaa loppuun 31.7.2023 asti. Tällä hetkellä opiskelevat voivat itse valita, haluavatko tehdä nykyisen tutkintonsa loppuun OPS-2017:n vai OPS-2020:n mukaan. Ne, jotka suorittavat kandin alkaen syksyllä tekevät maisterin OPS-2020:n mukaisesti.

Etäopiskelun järjestelyistä voi antaa nimetöntä palautetta suoraan koulutusohjelmalle osoitteessa https://edu.flinga.fi/s/E7MR8DV.

Myös opintovastaavat ottavat mielellään vastaan palautetta etäopinnoista suoraan sähköpostitse tai opintovastaavien palautelomakkeella (tästä linkistä), jonka voi täyttää myös nimettömästi!

Opintovastaavat Kaisa ja Alma kuulevat mielellään palautetta opinnoista ja opetuksesta! Lisäksi voit kysyä epäselviksi jääneistä asioista. Edunvalvontavastaavat Enni ja Minea vastaavat laajemmista koulutukseen ja opiskelijan etuihin sekä hyvinvointiin liittyvistä asioista! Lisäksi Minea, Laila, Enni ja Ali istuvat psykologian johtoryhmässä, kehittävät tutkinto-opetusta ja ratkovat opintojen ongelmakohtia. Meihin saa yhteyden sähköpostitse (kaisa.krabbe@helsinki.fi / alma.suutari@helsinki.fi / enni.rasmus@helsinki.fi / minea.antila@helsinki.fi) tai Facebookissa.

Meilahden tiedekuntien ainejärjestöt ovat yhdessä osallistumassa Nyyti ry:n järjestämään Opiskelijoiden mielenterveyspäivään 23.4. Seuraa instagramissa tiliä meikunhyvikset, sillä tuona päivänä ja sen ympärillä siellä järjestetään hyvinvointitoimintaa. Tuolle instagram-tilille tulee myös myöhemmin lisätietoa tapahtumasta.

 TULEVAT TAPAHTUMAT

Vallitsevan poikkeustilan vuoksi aiemmin julkistetut tapahtumat on peruttu. Hallitus on kuitenkin pyrkinyt keksimään etänä toteutettavaa vaihtoehtoista tekemistä ja tapahtumia. Lisäksi on pyritty aktivoimaan Kompleksin sosiaalisen median kanavia. Instagramiin tehdään tällä hetkellä uusia päivityksiä päivittäin ja lisäksi juuri lanseerattiin Kompleksin oma Discord-kanava, johon voit liittyä lomakkeen kautta. Keskusteluita kannattaa aloittaa ja olemassa oleviin keskusteluihin liittyä matalalla kynnyksellä! Pidetään yhdessä Kompleksi-henkeä yllä, vaikka emme voikaan nyt tavata kasvotusten.

Huhtikuu

7.4.2020 #kompleksikokkaa ig-live klo 18:00, Kompleksi_ry -instagram, lisätietoa Facebook-tapahtumasta

14.4.2020 Hallituksen kokous klo 17:00, Zoom, liittymislinkki tulee 7.4. kokouskutsun mukana

23.4.2020 Opiskelijoiden mielenterveyspäivä


Palautetta jäsentiedotteesta voi lähettää tiedottajalle osoitteeseen tiedottaja@kompleksi.org.

Kompleksin jäsentiedote 1/2020

Tämä on Kompleksi ry:n jäsentiedote 1 / 2020.

TIEDOTE SISÄLTÄÄ

  1. Ajankohtaista-osion
  2. Helmi- ja maaliskuun tulevat tapahtumat
  3. Upcoming Events

AJANKOHTAISTA

Vuoden ensimmäinen Viini ja Valitus järjestetään keskiviikkona 11.3. Gustavus Rexillä. Viinilasilliselle ja valittamaan voi saapua klo 18:30 alkaen – tarjolla myös pientä purtavaa ja toki myös holittomia juomavaihtoehtoja. Facebook-tapahtuma löytyy osoitteesta https://www.facebook.com/events/2253115064993441/.

Perinteinen Vuoden opettaja -palkinto jaetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa tiedekunnan yhteisessä tilaisuudessa, joka järjestetään perjantaina 20.3. Palkintoja jaetaan psykalla tänä vuonna kaksi kappaletta, ja opintovastaavat keräävät pian perusteltuja ehdotuksia palkintojen saajista. Mikäli sinulla on timanttinen ehdotus palkintojen kategoriaksi, käy ehdottamassa sitä opintovastaaville tästä linkistä.

Kompleksin puheenjohtajisto ja edunvalvontajaosto ovat kirjoittaneet kannanoton koskien opetus- ja kulttuuriministeriön tavoitetta lisätä korkeakoulujen aloituspaikkoja vuodesta 2021 lähtien. Huolenamme on, että psykologian koulutusohjelmassa aloituspaikkojen lisääminen ilman taloudellisen resurssin kasvattamista heikentäisi opetuksen laatua, viivästyttäisi opiskelijoiden valmistumista ja ylikuormittaisi erityisesti kliinistä opetusta järjestäviä lehtoreita. Kannanotto on luettavissa kokonaisuudessaan tästä linkistä.

Edunvalvontavastaavat suunnittelevat yhdessä hyvinvointitiimin kanssa kompleksilaisten hyvinvointia kartoittavaa hyvinvointikyselyä, johon tullaan keräämään vastauksia myöhemmin keväällä.

Opintovastaavat Kaisa ja Alma kuulevat mielellään palautetta opinnoista ja opetuksesta! Lisäksi voit kysyä epäselviksi jääneistä asioista. Edunvalvontavastaavat Enni ja Minea vastaavat laajemmista koulutukseen ja opiskelijan etuihin sekä hyvinvointiin liittyvistä asioista! Lisäksi Minea, Laila, Enni ja Ali istuvat psykologian johtoryhmässä, kehittävät tutkinto-opetusta ja ratkovat opintojen ongelmakohtia. Meihin saa yhteyden sähköpostitse (kaisa.krabbe@helsinki.fi / alma.suutari@helsinki.fi / enni.rasmus@helsinki.fi / minea.antila@helsinki.fi), Facebookissa ja nykäisemällä hihasta.

Opinnoista voi antaa palautetta myös opintovastaavien palautelomakkeella (tästä linkistä), jonka voi täyttää myös nimettömästi!

Kompleksin yhdenvertaisuusohjelma on päivitetty vuodelle 2020, ja se on luettavissa sähköpostilistalle kevätkokouskutsun yhteydessä lähetetystä, hyväksyttäväksi esitettävästä vuoden 2020 toimintasuunnitelmasta (sivu 23). Tärkeimpänä päivityksenä Kompleksille on kirjattu turvallisemman tilan periaatteet, joiden noudattamiseen kukin Kompleksin tapahtumiin osallistuva sitoutuu. Niiden tarkoituksena on auttaa rakentamaan tapahtumiin turvallista, hyväksyvää ja lämmintä ilmapiiriä, jossa jokainen voi olla oma itsensä pelkäämättä joutumista syrjinnän, häirinnän tai epäasiallisen käytöksen kohteeksi. Turvallisemman tilan ohjeet päivitetään kevätkokouksen jälkeen myös Kompleksin nettisivuille, ja ne linkataan myös tapahtumien tiedotuksen yhteydessä.

Mikäli kohtaat epäasiallista toimintaa minkä tahansa tahon puolesta Kompleksin tapahtumissa tai sinulla on muuten huomautettavaa yhdenvertaisuuden toteutumisesta, voit olla aina yhteydessä yhdenvertaisuusvastaavaan eli minuun, Lilja Aaltoseen. Parhaiten minut saa kiinni sähköpostitse (lilja.aaltonen@helsinki.fi) tai täyttämällä yhdenvertaisuusvastaavan yhteydenottolomakkeen (linkki lomakkeeseen), jolla on mahdollista antaa palautetta myös anonyymisti.

TULEVAT TAPAHTUMAT

Helmikuu

17.2. Avantouinti ja sauna klo 8-11, Pohjoinen Uunisaari 2, hinta 8e (ilmoittautuneet)/ 10e (itsenäisesti), facebook-tapahtuma

17.2. Yhdistyksen kevätkokous klo 17:30, Gustavus Rex (Leppäsuonkatu 11)

19.2. Ekskursio Kulttuuripsykiatrian poliklinikalle klo 14:30-15:30, Tukholmankatu 8F (Ilmoittautuminen päättynyt)

20.2. Psykan ja Logon Uratreffit -rekrytointitapahtuma klo 15-19, Terkko Health Hub (Haartmaninkatu 4), facebook-tapahtuma

21.2. Alumnien afterworkit

21.2. Humanistispeksin yhteislähtö klo 19, Musiikkitalo (Mannerheimintie 13A), 16-18e (ilmoittautuminen päättynyt)

24.2.-1.3 Vaihtoviikko Hollantiin, n.250e, Groningen (ilmoittautuminen päättynyt), facebook-tapahtuma

Maaliskuu

2.3. Hyvän Elämän Maanantai: Hyvinvointi-ilta + lautapelit klo 18, Gustavus Rex (Leppäsuonkatu 11), facebook-tapahtuma

11.3. Penkereen speksin yhteislähtö klo 18, Teatteri Forum, 13e/15e (ilmoittautuminen päättynyt)

11.3. Viini & Valitus klo 18:30, Gustavus Rex (Leppäsuonkatu 11), facebook-tapahtuma

12.3. Ekskursio työ- ja elinkeinoministeriöön, TE-toimistoon ja Ohjaamoon (Ilmoittautuminen ja lisätietoa myöhemmin)

16.3. Hallituksen kokous

16.3. Kiipeily (Lisätietoa myöhemmin)

18.3. Urheilupsykologi-eksursio klo 13-14 (Ilmottautuminen ja lisätietoa myöhemmin)

18.3. Rajatilabileet (Lisätietoa myöhemmin)

20.3. Alumnien afterworkit

20.3. Vuoden opettaja

24.3. Ekskursio Yleissairaala psykiatrian yksikköön klo 9-11 (Ilmoittautuminen ja lisätietoa myöhemmin)

26.3. Lääkiksen speksin yhteislähtö klo 19, Kulttuuritalo (Sturenkatu 4), 14,05e (Ilmoittautuminen päättynyt)

UPCOMING EVENTS

18.3. Borderline party (Details will be revealed later)


Palautetta jäsentiedotteesta voi lähettää tiedottajalle osoitteeseen tiedottaja@kompleksi.org.