Koronavirus ja järjestötoiminta

KORONAVIRUKSEN VAIKUTUS JÄRJESTÖTOIMINTAAN

Huom! Sivu päivitetty kokonaisuudessaan 15.8.2020. Edit: 25.8.2020 (Tapahtumat)

Kompleksi kehoittaa jäsenistöään noudattaamaan HY:n ja HYY:n sekä viranomaisten laatimia koronaohjeistuksia tarkasti. Seuraamme tilannetta ja päivitämme tarvittaessa ohjeistustamme. Ajantasaisen tapahtuma- ja muun tiedotuksen löydätte Kompleksin Facebook-tililtä ja sähköpostilistalta. Seuraathan myös tiedekuntamme omaa tiedotussivua koronatilanteeseen liittyen: Lääketieteellisen tiedekunnan erillisohjeet poikkeustilanteessa.

JÄRJESTÖN KORONAOHJEISTUS 14.8.2020:

Ohjeistus pdf:nä: Kompleksin koronaohjeistus elokuu 2020

Tapahtumat: (Edit: 30.9.2020)

  • Kompleksi pyrkii järjestämään jäsenistölle ulkotapahtumia, sekä epidemiatilanteen vaatiessa myös etätapahtumia. Syksylle on suunniteltu joustavaa mallia, jossa molempia toteutustapoja pidetään mahdollisina. Olemme kuitenkin varautuneet viime kevään kaltaiseen tilanteeseen ja tehneet suunnitelman myös etätapahtumien varalle. Tiedotamme asiasta lisää syksyn kuluessa. Suunnittelemme toimintaamme turvallisuus ja hyvinvointi edellä.

Muu tiedotus:

  1. Kompleksi noudattaa toiminnassaan ensisijaisesti valtioneuvoston, viranomaisten, yliopiston ja HYYn määräyksiä ja ohjeita. Tiedotus koronaan liittyen tapahtuu ensisijaisesti muiden toimijoiden kuin ainejärjestöjen kautta. Mikäli päätökset vaikuttavat kuitenkin olennaisesti ainejärjestöjen toimintaan, niistä myös informoidaan jäsenistöä. Linkit viranomaisten ja muiden toimijoiden sivuille tiedotteen lopussa.
  2. Kompleksi pyrkii edistämään etäopiskelumahdollisuuksia ja yhteisöllisyyttä jatkuvasti. Jo nyt on lisätty Instagramin toimintaa, ja Discord-alustalle on luotu virtuaalitiloja erilaiseen keskusteluun ja työskentelyyn. Lisäksi Discordissa voidaan järjestää erilaisia etätapahtumia, joista tiedotetaan erikseen. Discord-alustan esittely tiedotteen lopussa. (Edit: 15.8.2020 16.20)
  3. Mikäli sinua ahdistaa vallitseva tilanne tai sosiaalisten kontaktien puute, apua on saatavilla. Kompleksin hallitus auttaa myös toiminnassaan parhaan mukaan, ja meidän puoleen saa kääntyä milloin vain. Kukaan ei ole yksin. Lisäksi Nyyti ry:n chat-palvelu auttaa vaikeassa tilanteessa. Myös Mieli ry:n kriisipuhelin päivystää, ja Sekasin-chat auttaa 12-29-vuotiaita nuoria ark. 9-24 ja la-su 15-24. Linkit tiedotteen lopussa.
  4. Hallitukseen voi olla yhteydessä myös palautelomakkeen kautta anonyymisti. Linkki alla.
  5. Mikäli sinulla on kysyttävää tietoteknisistä ratkaisuista, ota yhteyttä IT-vastaavaan: webmaster@kompleksi.org. Tiedotukseen liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä tiedottajaan: tiedottaja.kompleksi@gmail.com.

Tsemppiä korona-aikaan, yhdessä tästäkin selvitään!


Linkit:

Etätyöskentely:

Kauan odotettu Kompleksin Discord-kanava on viimein valmiina käyttöön! Discord on viestintäsovellus, joka mahdollistaa monipuolisen yhteydenpidon muihin mm. chat-huoneiden, äänipuheluiden ja livestriimien avulla.

Kanavalla voit pitää matalalla kynnyksellä yhteyttä ystäviisi, hallitukseen ja tutustua muihin kompleksilaisiin vuosikurssista riippumatta. Lisäksi se toimii alustana lukupiireille sekä vertaistuelle opintoihin ja työelämään liittyvissä asioissa. Ja luonnollisesti työ vaatii myös vastapainoksi hauskanpitoa, josta kanavalla ei myöskään ole puute!

Liity kanavalle täyttämällä alla oleva lomake, joka sisältää myös kutsulinkin. Ohjeet kanavalla pyörimiseen löydät julkaisuun liitetystä pdf-tiedostosta!

Liittymislomake

PDF: Julkinen_Kompleksi_x_Discord

Viranomaislinkit:

Muiden auttavien tahojen linkit:

Kompleksin hallituksen toiminta: