Koronavirus ja järjestötoiminta

KORONAVIRUKSEN VAIKUTUS JÄRJESTÖTOIMINTAAN

Huom! Sivua tullaan päivittämään kokonaisuudessaan hallituksen epävirallisen kokouksen (12.8.2020) jälkeen.

Julkaistu 22.3.2020. Viimeisin muokkaus: 12.5.2020 klo 14.50. Lisätty tietoa tapahtumista sekä muokattu etäopetuksen ja yliopiston tilojen sulun tilannetta. Muut muokkaukset: 23.3.2020 19.35, 6.4.2020 10.35 , 9.4.2020 ja 15.4.2020 12.20.

 1. COVID-19-viruksen vuoksi kevään kaikki jäsentapahtumat on peruttu. Tapahtumia ei järjestetä, ellei toisin ilmoiteta. Virtuaalitapahtumien mahdollisuutta selvitetään. Kevään aikana on esimerkiksi jo järjestetty virtuaalivappu sekä virtuaaliekskuja ja myös Discord- ja Instagram-tapahtumia. Tarkempia tietoja löydät sosiaalisestä mediasta ja sähköpostilistalta Päivitetty 12.5.2020
 2. Helsingin yliopiston psykologian opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteinen kevätjuhla järjestetään 20.5.2020 klo 17-18 Zoomissa. Lisätty 12.5.2020.
 3. Helsingin yliopiston tilat sekä kirjastot on suljettu ainakin 31.7. saakka. Etäopiskelu jatkuu lukuvuoden loppuun 31.7.2020 saakka. Muutokset ovat mahdollisia vallitsevan tilanteen mukaan, seuraathan yliopiston ja viranomaisten tiedotusta. Lisätty 6.4.2020. Muokattu 12.5.2020.
 4. Helsingin yliopisto on tehnyt linjauksia tutkinnon siirtymäajan jatkamisesta puolella vuodella lukuvuoden loppuun. Lisäksi valmistumiseen ja siihen liittyvään muodollisuuksiin saattaa tulla muodollisuuksia. Seuraathan yliopiston, tiedekunnan ja koulutusohjelmien tiedotuksia. Lisätty 6.4.2020.
 5. Unifi on ilmoittanut, että perinteisiä valintakokeita ei ole turvallista järjestää poikkeusolojen aikana. Lisäksi psykologian yhteisvalinnan sivuilla ilmoitetaan, ettei kokeita voi järjestää suunnitellun aikataulun mukaisesti. Kokeet korvataan vaihtoehtoisilla tavoilla, ja opiskelijavalinta aiotaankin toteuttaa jollakin tavalla, mistä tiedottiin psykologian osalta 30.4.2020 Opintopolussa ja psykologian yhteisvalinnan sivuilla. Linkit tiedotteen lopussa. Lisätty 6.4.2020. Muokattu 12.5.2020 klo 14.45.
 6. Suurin osa kevään tenteistä toteutetaan etätentteinä kotoa käsin. Seuraathan kuitenkin kurssi- ja koulutusohjelmakohtaista tiedotusta, poikkeuksiakin voi olla. Lisätty 6.4.2020.
 7. Valtioneuvosto on linjannut kaikenlaisen ravintola- ja kahvilatoiminnan rajoittamisen aikavälillä 4.4.-31.5.2020. Tällöin missään ruoka- tai vapaa-ajanviettopaikassa (mm. ravintolat, kahvilat, pubit, yökerhot) ei saa nauttia mitään tuotteita. Ruuan noutaminen take awaynä on kuitenkin sallittua. Unicafe onkin aloittanut ruuan noutopalvelun Kaivopuiston pisteeltään, ja ylläpitää myös nk. ruokavaniä tietyillä kaupunginosa-alueilla. Kompleksin jäsenille on lähetetty asiasta sähköpostia 6.4.2020. Voit tarkistaa tilanteen myös Unicafeen sivuilta, linkki tiedotteen lopussa, Lisätty 6.4.2020.
 8. Kompleksi noudattaa toiminnassaan ensisijaisesti valtioneuvoston, viranomaisten, yliopiston ja HYYn määräyksiä ja ohjeita. Tiedotus koronaan liittyen tapahtuu ensisijaisesti muiden toimijoiden kuin ainejärjestöjen kautta. Mikäli päätökset vaikuttavat kuitenkin olennaisesti ainejärjestöjen toimintaan, niistä myös informoidaan jäsenistöä.
 9. Kaikenlainen ylimääräinen tiedotus on nyt rajoitettu nopeasti ja voimakkaasti muuttuvien olosuhteiden takia. Lähetätähän tiedottajalle tai sähköpostilistalle vain välttämättömät tiedotteet.
 10. Kompleksin kokoukset tapahtuvat toistaiseksi etäyhteydellä. Kokoukset ovat kuitenkin jäsenistölle avoimia, ja kokouskutsussa infotaan tarkemmista osallistumisohjeista. Seuraava kokous pidetään etäyhteydellä 15.5. klo 17.30. Zoom-linkin löydät sähköpostilistan kautta lähetetystä esityslistasta 8.5.2020. Edit 12.5.2020: Lisätty seuraavan kokouksen ajankohta.
 11. Kompleksi pyrkii edistämään etäopiskelumahdollisuuksia ja yhteisöllisyyttä jatkuvasti. Käynnissä on keskusteluja siitä, miten yhteisöllistä opiskelua pystyttäisiin tietoteknisin ratkaisuin edistämään.  Jo nyt on lisätty Instagramin toimintaa, ja Discord-alustalle ollaan luomassa virtuaalitiloja erilaiseen keskusteluun ja työskentelyyn. Lisäksi Discordissa järjestetään mm. leffailtoja ja aamukahvittelua. Discord-alustan esittely tiedotteen lopussa. (Edit: 12.5.2020 14.45)
 12. Koronatilanteesta saa lisätietoa THL:n HY:n ja valtioneuvoston sivuilta. Linkit koronatiedotteen lopussa.
 13. Mikäli olet flunssainen, edes hieman, älä poistu kotoa! Vaikka virus voisi olla sinulle hyvin lievä ja vaaraton, se voi olla muille hengenvaarallinen.
 14. Älä hakeudu terveydenhuoltoon, elleivät oireesi ole vakavia. Turhaa terveydenhuoltojärjestelmän kuormittamista on nyt vältettävä.
 15. Mikäli sinua ahdistaa vallitseva tilanne tai sosiaalisten kontaktien puute, apua on saatavilla. Kompleksin hallitus auttaa myös toiminnassaan parhaan mukaan, ja meidän puoleen saa kääntyä milloin vain. Kukaan ei ole yksin. Lisäksi Nyyti ry:n chat-palvelu auttaa vaikeassa tilanteessa. Myös Mieli ry:n kriisipuhelin päivystää, ja Sekasin-chat auttaa 12-29-vuotiaita nuoria ark. 9-24 ja la-su 15-24. Linkit tiedotteen lopussa.
 16. Hallitukseen voi olla yhteydessä myös palautelomakkeen kautta anonyymisti. Linkki alla.
 17. Mikäli sinulla on kysyttävää tietoteknisistä ratkaisuista, ota yhteyttä IT-vastaavaan: webmaster@kompleksi.org. Tiedotukseen liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä tiedottajaan: tiedottaja.kompleksi@gmail.com.

Tsemppiä korona-aikaan, yhdessä tästäkin selvitään!


Linkit:

Etätyöskentely (Edit 23.3.2020 19.35):

Kauan odotettu Kompleksin Discord-kanava on viimein valmiina käyttöön! Discord on viestintäsovellus, joka mahdollistaa monipuolisen yhteydenpidon muihin mm. chat-huoneiden, äänipuheluiden ja livestriimien avulla.

Kanavalla voit pitää matalalla kynnyksellä yhteyttä ystäviisi, hallitukseen ja tutustua muihin kompleksilaisiin vuosikurssista riippumatta. Lisäksi se toimii alustana lukupiireille sekä vertaistuelle opintoihin ja työelämään liittyvissä asioissa. Ja luonnollisesti työ vaatii myös vastapainoksi hauskanpitoa, josta kanavalla ei myöskään ole puute!

Liity kanavalle täyttämällä alla oleva lomake, joka sisältää myös kutsulinkin. Ohjeet kanavalla pyörimiseen löydät julkaisuun liitetystä pdf-tiedostosta!

Liittymislomake

PDF: Julkinen_Kompleksi_x_Discord

Viranomaislinkit:

Unicafe

Muiden auttavien tahojen linkit:

Kompleksin hallituksen toiminta:

Valintakokeet 2020