Kampusviljelijäksi? Become an urban campus farmer?

Kampusviljely jatkuu entistä ehompana viljelykaudella 2014: keskustakampuksen lisäksi viljellään myös Viikissä! Tervetuloa mukaan kokeilemaan kuinka ruoka kasvaa ja rakentamaan kukoistava kampusviljelmä!

Viljelijäksi keskustakampukselle tai Viikkiin ilmoittaudutaan e-lomakkeella 10.-17.4.
https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/50047/lomake.html
ja ensimmäiset yhteiset viljelytalkoot pidetään 24.-25.5. molemmilla kampuksilla samaan aikaan. Näihin talkoisiin osallistuminen on kaikille viljelijöille pakollista. Talkoot alkavat 24.5 ja jatkuvat tarvittaessa 25.5. Toivomme mahdollisimman paljon osallistujia molemmille päiville, mutta riittää jos osallistuu edes osaksi aikaa. Aloitustempaus järjestetään 31.5.-1.6.!

Valtiotieteellisen ja Topelian pihoille pyritään saamaan 10-20 uutta viljelysäkkiä jo olemassa olevien 30 lisäksi. Viikkiin puolestaan on tulossa 30 viljelylaatikkoa, jotka rakennetaan itse. 

Yksi henkilö (opiskelija tai yliopiston työntekijä) saa varata viljelyyn joko puolikkaan tai yhden kokonaisen säkin/laatikon. Myös ryhmä (esim. ainejärjestö) voi varata säkin/laatikon itselleen. Puolikas maksaa 5 € ja kokonainen 10 €. Mikäli liityt viljelytoimikuntaan ja otat hoitaaksesi vastuutehtävän, saat viljeltäväksi suuremman alueen ilmaiseksi. 

Toukokuun alussa järjestetään viljelijöille kaupunkiviljelykurssi. Kaikille halukkaille tullaan jakamaan ilmaiseksi nopeasti kasvavia hyötykasvien siemeniä aloitustempauksessa 31.5.-1.6. toimikunnan siemenpankista. Kampusviljelyä tukee siemenkauppa.com.

Campus farming continues more lush than ever: this season the farming spreads to Viikki! Join us in building a flourishing urban plantation in centre campus or Viikki!

To become an urban campus farmer use the e-form to register from April 10th to April 17th
https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/50047/lomake.html
The first working bee will be organised on 24–25 May on both campuses at the same time and participation in that is mandatory to all farmers. Working starts on 24th and continues on 25th if necessary. We hope that as many as possible comes at both days but it is enough to participate only part of the time. Kick-off weekend is on 31 May-1 June!

There will be about 40 planting sacks available in courtyard of Topelia and in the yard of the Faculty of Social Sciences. In Viikki, 30 planting boxes will be built by the campus farmers next to Bio3. Each person (student or member of staff of Uni Helsinki) can reserve half of a sack/box or a whole one for themselves. Groups (e.g. student organization) can also reserve one sack or box.

Campus farming costs 5 euros a half and 10 euros a whole sack/box. This amount is spent for the purchase of farming equipment and organising events and training. Active members of the farming committee can have a larger area to cultivate for free.

In the beginning of May, an urban farming introductory course will be organized for the campus farmers. Free seeds will be handed out to farmers at the kick-off session and various events throughout the farming season will be organized at the farming plots.

Contact info:

Marianne Saviaho, Kampusviljelytoimikunnan puheenjohtaja/Chair of Campus Farming Committee
Niina Nylander, Varapuheenjohtaja ja keskustakampuksen viljelyvastaava/Vice Chair in charge of Centre
Viljami Kankaanpää, Varapuheenjohtaja ja Viikin viljelyvastaava/Vice Chair in charge of Viikki

firstname.lastname(at)helsinki.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *