Siemeniä kaikille viljelijöille!

Siemenkauppa.com on lähtenyt mukaan sponsoroimaan kampusviljelyä ja lahjoittaa jopa 80 pussillista siemeniä! Kampusviljely kiittää ja kumartaa. Saamme seuraavien lajien siemeniä: sokeriherneen, pensaspavun, silpoydinherneen, pinaattikiinankaalin, lehtikaalin, parvekekurkun, kesäkurpitsan, lantun, sokerimaissin, mustajuuren, mansikkakoison, pinaatin, porkkanan, punajuurikkaan, punajuuren, retiisin, rucolan, bataviasalaatin, lehtisalaatin, jäävuorisalaatin, tillin, vihermintun, silopersiljan, kesäkukkasekoitteen, kääpiöauringonkukan, ruiskaunokin, ruohosipulin ja isoköynnöskrassin. Tulemme saamaan kokoon aikamoiset viljelmät! Jokainen voi alkaa jo salaa pohtimaan mitä haluaisi kasvattaa omalla viljelmällään :)

Nämä siemenet tullaan jakamaan tasapuolisesti aloitustempauksessa molemmilla kampuksilla 31.5-1.6. Siemeniä jaetaan vain ja ainoastaan silloin, joten kannattaa tulla paikan päälle! Omia siemeniä saa ja kannattaakin hankkia, jotta varmistaa mieluisten kasvien viljelemisen. Jaettavat siemenet ovat nimenomaan helposti kasvavia ja suorakylvettäviä lajeja. Jos haluat muita lajeja, jotka vaativat esikasvatuksen (kuten tomaatti ja basilika), kannattaa siemenet jo laittaa kasvamaan ikkunalaudalle tai hankkia myöhemmin taimina. Allekirjoittaneella on jo runsaat basilika- ja tomaattiviljelmät käynnissä. Viljelmän ylläpitäminen tosin vaatii lievää kekseliäisyyttä koska taloudessa asustaa myös kolme taimennälkäistä kissaa. Mutta tomaattia on jo niin paljon, että niistä saattaa jopa riittää muutamalle Viikin viljelijälle :)

Onnea kevään viljelyihin ja kohtahan me jo talkoillaan yhdessä!

Kesää odottaen,
Marianne Saviaho
Kampusviljelytoimikunnan pj

Siemenkauppa.com is the first official sponsor of Campus Farming, hooray! 80 bags of different seeds have been donated and will be handed out to farmers at the kick-off event May 31-June 1. Be there! The seeds (such as different kinds of peas, cabbage, rucola, thyme, beetroot and salad) can be directly planted outdoors but if you want to grow something that requires seed starting, such as tomatoes or basil or other plants that are sensitive to cold, buy the seeds already and start them on a sunny windowsill. Or just buy some seedlings later.

Freely translated by Alina

Viljelijöiden yhteistyökumppani

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *