Kastelupiiri pyörii

Kastele minut -kylttejä ei ole juurikaan kaivattu, kun sanattomasta sopimuksesta ja äänettömästä yhteisymmärryksestä kampusviljelijät ovat auttaneet toisiaan kastelemalla naapureidenkin säkit. Facebookin keskusteluseinälle on koko kesän ajan säännöllisesti tupsahtanut ilmoituksia ”Kävin kastelemassa kaikki säkit Topeliassa” tai ”Valtsikan Liisankadun puoleiset säkit kasteltu, oli ihanan näköistä”. Ja aina on muistettu kiittää ja vastavuoroisesti viedä vettä sitä tarvitseville.

Ei olekaan ihan pikku homma kastella yli kymmentä viljelysäkkiä, kun jokainen niistä nielee kannullisen (10 litraa) vettä. Heinäkuu oli kolean kesäkuun jälkeen polttavan helteinen ja ilman tätä solidaarisuutta monen kasvit olisivat kuivuneet piloille. Erityisesti Topeliassa kastelua on hankaloittanut porttien rajallinen aukiolo kesäaikaan. Suuri kiitos kaikille minunkin lehtikaaleja ja tomaatteja kastelleille, jatketaan samaan malliin!

Mangoldia ja lehtikaalia herkkukesäsalaattiin!

Thanks for all the campus farmers who have been watering my (and others’) plants! I believe we have managed to create some social capital aka trust, solidarity and reciprocity. Keep up the good work. And occasionally, let it rain a bit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *