Satokausi aluillaan

Tuossa reilu viikko sitten pääsin vihdoin hieman nauttimaan sadosta. Kävin keräämässä pinaattia, jota olikin kaikkiaan pari litraa. Olin itse lähdössä seuraavana päivänä reissuun, joten en päässyt itse maistamaan niitä. Miehelleni pinaatti maistui ja tiedä sitten, oliko vain kohteliaisuus, kun hän kertoi, että oli parempaa kuin kaupan vastaavat. Sen verran oli kiire reissun päälle, että pinaateista jäi kuva ottamatta. Kylvin kuitenkin uusia siemeniä, joten parempi tuuri ensi kerralla.

Ilahduin kovasti, kun huomasin muutamien herneiden olevan valmiita. Ei tässä nyt ihan täysin omavaraiseksi voi heittäytyä, kun kaikki seitsemän palkoa oli poimittavissa. Palattuani reissusta kävin uudestaan tiluksilla ja nyt oli jo viisi lisää. Samalla huomasin, että pavuissakin oli jo alkuja. Minun silmääni näytti siltä, että papuja kyllä tulee reilusti. Toissa vuonna yritin parvekkeellani kasvattaa papuja, mutta jostain syystä tuloksena oli kokonaisuudessaan jotain kuusi palkoa.

Edellisessä postauksessa ihmettelin, kuinka kurkkua oikein pitäisi kasvattaa. En ole tästä juurikaan viisastunut, mutta jotain näemmä tein oikein, sillä hengissä tuo näytti edelleen olevan. Laittamani tukikepit olivat selkeästi avuksi, vaikka edelleenkin kurkku yrittää vallata koko laatikon ja on levinnyt esimerkiksi osin käyttämään herneiden tukikeppejä ja lankoja. Kovasti kurkku ainakin tekee kukkia ja toivottavasti myöhemmin myös jotain syötävääkin.

Porkkanat ovat myös lähteneet kasvamaan hyvin, ja olen yrittänyt harventaa tuota aivan liian tiheänä kasvavaa penkkiä. En kuitenkaan vieläkään uskalla harventaa niitä tarpeeksi (luulisin näin). Siemenet tosiaan itivät niin railakkaasti, että yhdessä kohdassa saattaa olla lomittain viisi tai kuusikin taimen alkua. Ahdistaa, kun en tiedä, mitkä niistä nyt uskaltaisi repiä pois.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *