Tee ennen ensimmäistä tapaamista

Tältä sivulta löydät listan muutamista tärkeistä asioista, jotka on hyvä tehdä jo ennen orientaatioviikon alkua. Lisää ohjeita uusille opiskelijoille löydät yliopiston sivuilta, esimerkiksi Uuden opiskelijan ensiaskeleita -ohjeet.

1) Ilmoittaudu läsnäolevaksi opiskelijaksi ja maksa YTHS-maksu!

Kun opiskelupaikka on otettu vastaan, on aika ilmoittautua läsnäolevaksi opiskelijaksi. Ohjeet ilmoittautumiseen löydät yliopiston sivuilta: Lukuvuosi-ilmoittautuminen.

Ilmoittauduttuasi läsnäolevaksi kannattaa pikimmiten maksaa myös korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu KELAan. Jokaisen läsnäolevaksi ilmoittautuneen yliopisto-opiskelijan on maksettava terveydenhoitomaksu, eikä siitä tule erillistä laskua, vaan se on osattava maksaa itsenäisesti.

Lisätietoa KELAn sivuilta: Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu

2) Käy aktivoimassa IT-tunnuksesi

Kursseille ilmoittautumiseen tarvitset toimivat Helsingin yliopiston IT-tunnukset. Lisätietoa löydät yliopiston HelpDeskin sivuilta.

Ohjeet IT-tunnusten aktivointiin

3) Tutustu kurssitarjontaan ja tutkintovaatimuksiin

päivittyy

4)Hanki opiskelijakortti

Opiskelijakortti on hyvä olla olemassa jo ennen opintojen alkua. Tarvitset sitä jo orientaatioviikolla, kun menemme opiskelijaravintolaan syömään.

Opiskelijakortteja HY:n opiskelijoille tarjoaa Frank. Kortin saa puhelimeen ilmaiseksi, mutta halutessasi voit hankkia myös maksullisen fyysisen opiskelijakortin. Molemmista vaihtoehdoista löydät lisätietoa Frankin sivuilta: frank.fi.

Fyysiseen opiskelijakorttiin tarvitset joka vuosi uuden lukuvuositarran. Tiedot lukuvuositarrojen sekä ilmaisen opiskelijakalenterin jakelupisteistä löydät yliopiston sivulta: Lukuvuositarra ja opiskelijakalenteri.

5) Hanki asunto

Mikäli et asu jo valmiiksi pääkaupunkiseudulla tai riittävän lähellä kulkeaksesi helsinkiin päivittäin, on edessä uuden asunnon löytäminen. Asuntoa kannattaa alkaa hakemaan heti, kun opiskelupaikka on varmistunut. Syksyllä uuden asunnon etsijöitä on liikkeellä paljon, joten palvelut ruuhkautuvat helposti ja asuntojonot pitenevät.

Hakemusta kannattaa laittaa esimerkiksi HOASille, joka tarjoaa runsaasti erilaisia opiskelija-asuntoja ympäri pääkaupunkiseutua. HOASin yksiöissä jono saattaa olla jopa yli vuoden mittainen, mutta soluhuoneita saa yleensä melko nopeasti.

Myös monilla yliopiston osakunnilla on tarjolla opiskelijahintaisia vuokra-asuntoja. Osakuntien vuokra-asunnoista, hintatasosta ja muista paikoista, joista asuntoa voi etsiä, löytyy enemmän tietoa HYYn asunnonhakuoppaasta (linkki).

6) Hoida tukiasiat kuntoon

Myös Kelalle kannattaa muistaa laittaa tukihakemukset hyvissä ajoin, sillä syksyllä hakemusten käsittelyssä voi olla ruuhkaa. Kelan sivuilta löydät tarkemmat tiedot siitä, mihin tukiin olet oikeutettu: https://www.kela.fi/opiskelijat

7) Liity Karavaanin Discordiin

Suosittelemme lämpimästi liittymään Karavaanin Discord-serverille. Siellä voit esitellä itsesi (ei pakollista), kysyä mieltäsi askarruttavista asioista tai keskustella rennosti melkein mistä tahansa!

Linkki Karavaanin Discordiin

Jos käytät Facebookia, voit liittyä myös Karavaanin Facebook-ryhmään (linkki).

Karavaania kannattaa seurata myös Instagramissa (@karavaani)

8) Suorita opiskelijan digitaidot!

Voit ottaa varaslähdön opintoihisi, sekä aloittaa kaikille pakolliset ”Opiskelijan digitaidot: orientaatio” (2 op) ja ”Opiskelijan digitaidot: syventävät taidot” (1 op) – kurssit. Kurssit voit suorittaa omalta tietokoneeltasi ja digitaidoistasi riippuen myös parhaimmillaan muutamassa tunnissa. Digitaidot ovat essentiaaliset, sillä ne ohjeistavat erilaisten Helsingin yliopiston alustojen käytössä.
Tästä tulee usein tarkempi ohjeistus Helsingin yliopiston omassa fuksisähköpostissa elokuussa.

Leave a Reply