Sähköpostilista

Jos opiskelet Aasian, Afrikan ja Lähi-idän oppiaineita , suosittelemme sinua liittymään Karavaanin postituslistalle. Listan kautta tapahtuu sekä Karavaanin että Aasian, Afrikan ja Lähi-idän opettajien ja Maailman kulttuurien laitoksen tiedotus opiskelijoille. Sähköposti on yhä ensijainen tiedotuskanava näissä asioissa.

Karavaanin sähköpostilistalle liittyminen

Lähetä sähköpostia osoitteeseen: majordomo [ät] helsinki.fi. Jätä viestin otsikko/subject tyhjäksi ja kirjoita viestikenttään komento subscribe karavaani-lista [email-osoitteesi].

Esim.
To: majordomo [ät] helsinki.fi
From: maija.meikalainen@helsinki.fi
Subject:
Viesti: subscribe karavaani-lista maija.meikalainen [ät] helsinki.fi

Tämän jälkeen järjestelmä lähettää tarkistusviestin, ja pyytää lähettämään takaisin vahvistuksen yhdellä rivillä seuraavasti:

auth [pitkä koodi] subscribe karavaani-lista
maija.meikalainen@helsinki.fi

Mikäli viesti ei toiminut, voi kokeilla, josko komennon katkominen kenoviivoilla (\) lyhyemmiksi riveiksi auttaisi, sillä sähköpostiohjelmat saattavat sotkea rivitystä ominpäin.

Esim.
auth [pitkä koodi] subscribe karavaani-lista \
maija.meikalainen@helsinki.fi

Huom! Osoite, josta lähetät viestisi ja jonka ilmoitat sähköpostiosoitteeksesi, on oltava samoja.

Nihongaku-lista

Japanin opiskelijat ja muut Japanista kiinnostuneet! Liittykää myös nihongaku-lista -nimiselle listalle. Liittyminen onnistuu täsmälleen samoilla ohjeilla, vaihda vain listan nimi.

Viestien lähettäminen listalle

Voit lähettää viestejä listalle osoitteeseen karavaani-lista [ät] helsinki.fi. Huomaa Karavaani-listan säännöt alla.

Listalta eroaminen

Lähetä sähköpostia osoitteeseen majordomo [ät] helsinki.fi. Jätä viestin otsikko tyhjäksi ja kirjota viestikenttään komento unsubscribe karavaani-lista [email-osoitteesi].

Karavaani-listan säännöt

1) Karavaani-lista on tarkoitettu pääasiassa Aasian, Afruikan Lähi-idän tutkimuksen opintoihin liittyvään viestintään.

2) Listalle saa lähettää tiedotteita, jotka liittyvät jotenkin yliopistomaailmaan tai laitoksemme oppiaineisiin. (esim. kiinalaisen uudenvuoden juhlat, tieteellisten seurojen luennot)

3) Listalle saa myös lähettä yhteishenkeä nostattavien tapahtumien ilmoituksia. (esim. Wanhan bileet tai yhteiset illanvietot)

4) Listalle saa myös lähettää sellaisia viestejä, joiden voidaan hyvällä syyllä kiinnostavan laitoksemme opiskelijoita. (esim. opintotuen korotus, harjoittelupaikat)

5) Listalle ei saa lähettää kaupallisia mainoksia tai ylimääräisiä viestejä. (esim. jos etsit vuokra-asuntoa, yliopiston sivuilta loytyy sitä varten oma fooruminsa.)

6) Listalla tulee käyttäytyä hyvän etiketin mukaan.

7) Jos haluat KOMMENTOIDA listalle lähetettyä viestiä, lähetä kommenttisi suoraan viestin lähettäjälle. Ongelmatilanteissa, lähetä viestisi tiedoksi myös listan ylläpitäjälle, jotta ylläpitäjä tietää tarvittaessa puuttua ongelmaan. ÄLÄ LÄHETÄ VIESTIÄ LISTALLE. Se vain suututtaa loputkin ihmiset.

8) Jos et ole varma, onko viestisi sopiva listalle lähetettäväksi, voit kysyä asiaa listan ylläpitäjältä. Listan ylläpitäjä on yksi Karavaanin tiedottajista (ks. Karavaanin hallitus). Jotta Karavaani-lista toimisi tarkoituksenmukaiseti, pidetään lista mahdollisimman puhtaana “turhista” viesteistä. :)

One reply on “Sähköpostilista”

Koska sähköpostilistalle liittymisessä on ollut ongelmia, tein ohjeeseen vahvistusta selventävän lisäyksen. Mikäli lisäohjeiden jälkeenkään liittyminen ei onnistu, ota yhteyttä sähköpostilistavastaavaan.

Leave a Reply