Kahvikeskustelua kaupunkien markkinoinnista

IMG_3813

Kaupunkiakatemian aamukahvit kokosivat perjantaina 18.9. Laiturille parisenkymmentä aktiivista osanottajaa. Järjestyksessä toisen aamukahvitilaisuuden teemana oli ”kuvat ja kertomukset kaupungin markkinoinnissa”.

Kaupunkiakatemian koordinaattori, tutkijatohtori Salla Jokela avasi tilaisuuden puhumalla kuvien roolista Helsingin matkailumarkkinoinnissa. Hänen mukaansa matkailua varten tuotettu kuvasto konkretisoi ja rakentaa kulttuurisia käsityksiä siitä, millainen kaupungin identiteetti on ja millaiseen maailmankuvaan se perustuu. Kuvaston tuntemus voi auttaa matkailumarkkinoijia ymmärtämään nähtävyyksien syntyä sekä laatimaan sosiaalisesti kestävää ja myyvää markkinointimateriaalia.

Yliopistonlehtori Lieven Ameel puhui kirjallisuuden Helsingistä sekä kerronnallisuudesta Helsingin uusien kaupunginosien suunnittelussa ja markkinoinnissa. Hän piti Jätkäsaaren ”jätkämäistä” identiteettiä hyvänä esimerkkinä siitä, kuinka kaupunginosan yksilöllisyyttä tuotetaan ja korostetaan yhtä aikaa kertomuksia laatimalla ja konkreettista ympäristöä muovaamalla.

Helsingin kaupungin asiantuntija Tia Hallanoro sitoi puheenvuorojen annin Helsingin kaupunkimarkkinoinnin ajankohtaisiin kuulumisiin. Hän tarkasteli Helsingin brändäystä ja kiteytti tämänhetkisen ajatuksen läpinäkyvästä, rennosta ja itsevarmasta kaupungista iskulauseeseen: ”Here is the city – use it!”

Keskustelussa pureuduttiin muun muassa perinteisen printtimedian ja sosiaalisen median eroihin, matkailijoiden ja paikallisten asukkaiden välisten erojen hämärtymiseen, Helsingin asuinalueiden erilaistumiseen ja asemaan osana laajempaa kaupunkikokonaisuutta sekä kaupungin rooliin asukkaiden ja matkailijoiden toiminnan mahdollistajana.

Kiitämme lämpimästi kaikkia Kaupunkiakatemian aamukahvien osallistujia! Seuraavat aamukahvit järjestetään Laiturilla 23.10. Tiedotamme tulevista teemoista pian Kaupunkiakatemian blogissa ja sosiaalisen median alustoilla. Tervetuloa mukaan kuuntelemaan, keskustelemaan ja verkostoitumaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *