Kaupunkiakatemian aamukahvit 23.10.: “Avoin data kaupungin palveluksessa”

IMG_3481

Tervetuloa Kaupunkiakatemian aamukahveille 23.10. klo 8!

Teema: Avoin data kaupungin palveluksessa
Aika: perjantaina 23.10. klo 8–10
Paikka: Laituri (Narinkka 2), http://laituri.hel.fi/

Avoimella datalla tarkoitetaan julkishallinnon, organisaatioiden, yritysten tai yksityishenkilöiden tuottamia tietoaineistoja, jotka on avattu organisaation ulkopuolisillekin vapaasti ja maksutta hyödynnettäväksi. Tässä Kaupunkiakatemian aamukahvitilaisuudessa kuulemme Helsingin kaupungin datan avaamisesta ja siihen liittyvistä tutkimuksellisista näkökulmista. Lisäksi saamme esimerkkejä siitä, miten avointa dataa voidaan hyödyntää elinkeinopuolella. Avoin data on myös 6Aika-ohjelman hankkeita yhdistävä teema (http://6aika.fi/). Ohjelman idea- ja rahoitushaku on avoinna syksyllä 2015.

Ohjelma:
klo 8.15 Tervetulotoivotus ja teeman esittely
klo 8.20 6Aika-ohjelman teemat ja rahoitushaku: hankevastaava Robert Eriksson, Helsingin kaupunki
klo 8.30 Helsingin kaupungin datan avaaminen
klo 8.45 Avoimen datan hyödyntämisen yrityscaseja: Community manager Roberto Corsini, Helsinki Region/Open Data
klo 9.00 Tutkijanäkökulma, Helsingin avoin liikenne: apulaisprofessori Tuuli Toivonen, Helsingin yliopisto

Kaupunkiakatemia on Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston ja Helsingin kaupungin uudenlainen yhteistyömuoto ja -verkosto, joka yhdistää monitieteisen tutkimuksen, opetuksen ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden kaupunkitutkimuksen alalla. Kaupunkiakatemian aamukahvit on syksyn aikana kuukausittain järjestettävä rento seminaarityyppinen verkostoitumistilaisuus Laiturilla (Narinkka 2, Helsinki). Tilaisuudet koostuvat ajankohtaisiin teemoihin liittyvistä alustuksista ja vapaasta keskustelusta. Tarjolla on kahvia ja kevyttä aamupalaa. Tilaisuus on kaikille avoin, ja siihen voi osallistua sopivilta osin oman aikataulun puitteissa. Virallisen ohjelman jälkeen Laiturille voi jäädä keskustelemaan ja verkostoitumaan klo 11:een saakka.

Tilaisuuden Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/1491672807802101/

Seuraava aamukahvitilaisuus järjestetään 20.11.2015 klo 8–10.

Lisätietoja antavat:

Ida Björkbacka, Helsingin kaupunki
ida.bjorkbacka@hel.fi, puh. 040 336 1659

Salla Jokela, Kaupunkiakatemian koordinaattori
salla.jokela@helsinki.fi, puh. 050 448 9190

Leave a Reply

Your email address will not be published.