Valiokunta-aktiivit 2017

Valiokunta on taas saanut uuden ja innokkaan porukan toimimaan paremman maailman puolesta. Tässä he ovat:

Johanna Hakanen, puheenjohtaja

Johanna on juuri maisteriopinnot aloittanut kehitysmaantieteilijä, jota kiinnostavat erityisesti konfliktit sekä globaalit haasteet. Valiokuntaan Johanna lähti mukaan viime vuonna, koska halusi päästä käsiksi mielenkiintoisiin projekteihin hyvässä porukassa. Toiminta veikin mukanaan ja jopa ylitti odotukset. Puheenjohtajana Johanna haluaa innostaa ja kannustaa muita, niin valiokunnassa kuin sen ulkopuolella. Vapaa-ajallaan Johanna haaveilee matkustamisesta ja nauttii urheilusta.

 

Isa Tuuri, varapuheenjohtaja

Isa Tuuri on toisen vuoden maantieteen opiskelija, ja sivuaineenaan hän lukee kehitysmaatutkimusta ja yhteiskuntahistoriaa. Isa lähti mukaan kehy-valiokunnan toimintaan, koska hän kokee valiokunnan tekevän työtä tärkeiden asioiden eteen sekä tarjoavan arvokasta kokemusta kehitysyhteistyöstä ja hallitustoiminnasta. Hän aikoo ottaa valiokuntavuodesta kaiken irti olemalla mukana kaikessa mahdollisessa oppien ja kokien uusia asioita. Vapaa-aikaansa Isa viettää useimmiten diy-henkisten askartelujen parissa sekä retkeillen.

 

Lasse Keinonen, varapuheenjohtaja

Lasse opiskelee valtio-oppia politiikan tutkimuksen linjalla. Lasse lähti mukaan kehy-valiokunnan toimintaan, koska kokee, että se on hauska ja helposti lähestyttävä tapa lähteä kokeilemaan ja tutustumaan kehitysyhteistyötoimintaan. Hänen tavoitteenaan tulevalle vuodelle valiokunnassa on tehdä kaikki vastuutehtävänsä kunnolla, oppia ja tutustua uusiin ihmisiin. Lassen mielestä paras tapa viettää vapaa-aikaa on ottaa päikkärit.

 

 

Mira Hämäläinen, sihteeri

Mira opiskelee valtsikassa kehitysmaatutkimusta, joten kehityskysymykset kiinnostavat häntä pääaineensa puolesta, mutta lisäksi Mira haluaa konkreettista kokemusta kehitysyhteistyötoiminnasta. Näiden syiden vuoksi hän päättikin lähteä mukaan kehy-toimintaan. Miran tavoite sihteerin tehtävässä on hoitaa pesti hyvin sekä tutustua kehy-valiokunnan toimintaan ja toimijoihin. Vapaa-ajalla Mira lukee paljon ja katselee Netflixiä.

 

Anni Heinonen, tiedottaja, globaalikasvatustiimiläinen

Anni on sosiaalipsykologian toisen vuoden opiskelija. Muutaman vuoden takainen vapaaehtoisaika Tansaniassa herätti hänet katselemaan maailmaa aivan uudessa valossa. Tämän jälkeen Anni on ollut aktiivinen kehitysyhteistyösektorilla ja tästä syystä halusi myös toimia niiden parissa ylioppilaskunnassa. Tavoitteenaan Annilla tiedottajan pestissään sekä globaalikasvatustiimissä on oppia uutta, innostua ja innostaa muita. Vapaa-ajalla parasta hänestä on tanssia, matkustaa ja rentoilla yhdessä ystävien kanssa.

 

Ella Heikkinen, globaalikasvatusvastaava

Ella opiskelee kehitysmaantiedettä ja hän on toinen valiokunnan globaalivastaavista. Kehy-valiokunnan toiminta on jo pitkään kiinnostanut Ellaa, ja nyt hän päätti ottaa itseään niskasta kiinni ja katsoa, mistä kehy-valiokunnan toiminnassa oikeasti on kyse. Ella toivoo, että globaalikasvatustiimin voimin saadaan kehiteltyä aivan uudenlaisia ideoita, jotka tuovat kehitysteemoja yhä näkyvämmiksi yliopiston sisällä. Hänen mielestään parhaita tapoja viettää aikaa on ystävien ja perheen kanssa oleilu, uusiin ihmisiin, paikkoihin ja kulttuureihin tutustuminen sekä pitkät juoksulenkit metsässä.

 

Heidi Kouvo, globaalikasvatusvastaava, Kimpun päätoimittaja

Heidi on loppusuoralla oleva kehitysmaantieteen opiskelija ja toisen kauden valiokunta-aktiivi. Hän toimii Kimppu-lehden päätoimittajana sekä globaalikasvatusvastaavana, eli näköalapaikalla valiokunnan kehitysteemoihin. Siviilissä Heidi on kaikesta uudesta, esteettisestä ja kiehtovasta, erityisesti luonnosta, innostuva liikunta-addikti, sekä yllytyshullu seikkailijanainen, jolla on aina kamera matkassa.

 

Roosa Kontiokari, Kimpun päätoimittaja, Bangladesh-hankeryhmä

Roosa on toisen vuoden viestinnän opiskelija. Maailman meno ja globaalin oikeudenmukaisuuden kysymykset ovat kiinnostaneet häntä aina, minkä vuoksi hän ajautui mukaan myös kehy-valiokunnan toimintaan. Vuonna 2017 Roosa haluaa toimittaa painavaa asiaa Kimppuun ja kantaa kortensa kekoon Bangladesh-hankkeen puolesta. Vapaa-ajalla parasta Roosan mielestä ovat tanssiminen ja päättömät kävelyretket, laiskoina päivinä makoileminen ja haaveileminen.

 

Sini-Emilia, Kimpun toimitussihteeri

Sini-Emilia opiskelee talous- ja sosiaalihistoriaa ja pitkänä sivuaineenaan kehitysmaatutkimusta valtsikassa, jonka lisäksi hänellä on tradenomin tutkinto. Sini-Emilia halusi Kimppu-lehden toimitussihteeriksi, koska kehitysasiat kiinnostavat häntä ja hän kokee toimenkuvan sopivan itselleen. Sini-Emilia toivoo saavansa pestistä hyvää kokemusta tulevaisuutta ajatellen. Hänen mielestään paras tapa viettää vähäistä vapaa-aikaa on ystävien tapaaminen sekä kotona rentoutuminen esimerkiksi hömppäsarjojen ja kävelylenkkien parissa.

 

Meeri Kataja, Kimpun toimitussihteeri

Kimpun toinen toimitussihteeri Meeri opiskelee neljättä vuotta poliittista historiaa valtiotieteellisessä. Hän on pyörinyt pari vuotta ympäristövaliokunnassa ja lähti mukaan kehy-valiokuntaan saadakseen lisää valiokunta-aktiivisuutta, erityisesti toimittamisen ja kirjoittamisen parista. Tavoitteena hänellä on, että Kimpussa nähdään laadukkaita, mielenkiintoisia ja jopa yllättäviä juttuja tänä vuonna. Parhaaksi tavaksi viettää vapaa-aikaa Meeri kuvailee ulkoilun, jota hän harrastaa useimmiten hevostallilla, mutta myös muuten luonnossa.

Katriina Rossi, tapahtumakoordinaattori, sometiimiläinen

Katriina on loppusuoralla oleva biokemian opiskelija. Epäoikeudenmukaisen maailman ongelmat ovat aina painaneet hänen mieltään ja tästä syystä Katriina halusi lähteä mukaan kehy-valiokunnan toimintaan. Tavoitteena Katriinalla on päästä valiokunnan kautta konkreettisesti lähemmäs kehitysyhteistyötä, oppia paljon uutta ja olla tietenkin mukana järjestämässä tapahtumarikasta vuotta saman henkisten ihmisten kanssa! Onnelliseksi Katriinan tekee retkeily ja itsensä haastaminen liikunnan, matkailun ja kaiken uuden kokemisen kautta.

 

Helmi Partanen, varainhankinnankoordinaattori

Yksi kolmesta kehy-valiokunnan varainhankinnan koordinaattoreista on Helmi, 20-vuotias viestinnän opiskelija valtsikasta. Hän kiinnostui kehitysyhteistyöstä, kun matkusti vuonna 2014 Ugandaan tutustumaan pakolaisasutusalueen arkeen. Hän haaveilee työstä kehitysasioiden parissa ja kehy-valiokunta tuntui hänestä loogiselta askeleelta kohti tätä unelmaa. Lisäksi kehy-valiokuntatoiminnassa häntä houkuttaa saman henkisten ihmisten tapaaminen. Valiokuntapestissään Helmiä ihastuttaa tavoitteen asettamisen helppous: Tähtäimessä on mahdollisimman suuri rahapotti valiokunnalle. Hän haluaa myös oppia lisää paitsi varainhankinnasta, myös kehitysyhteistyöteemoista kokonaisuudessaan. Vapaa-ajalla Helmi piirtää, lukee ja maratoonaa Yle Areenassa.

 

Ella Lautaniemi, varainhankinnankoordinaattori, sometiimiläinen

Viidennen vuoden sosiaalipsykologian opiskelija Ella on yksi kehy-valiokunnan varainhankinnan koordinaattoreista Helmin ja Liisan kanssa. Hän päätyi mukaan kehy-valiokunnan toimintaan kiinnostuksesta kehitysyhteistyöhön liittyviä kysymyksiä kohtaan. Ella toivoo, että varainhankinnan tiimi saa aikaan innovatiivisia mutta realistisia suunnitelmia valiokunnan uusista varainhankinnan mahdollisuuksista, sekä tietenkin, että nämä suunnitelmat onnistuvat käytännössä.
Varainhankinnan lisäksi Ella on mukana valiokunnan some-tiimissä. Hänen mielestään sosiaalinen media tarjoaa hyödyntämisen arvoisia mahdollisuuksia monille erilaisille toimijoille, myös kehy-valiokunnalle. Ellalle parasta vapaa-ajan tekemistä on ottaa joku läheinen ihminen mukaan ja lähteä luontoon viettämään kiireetöntä ja rentouttavaa aikaa.

Liisa Kolehmainen, varainhankinnankoordinaattori

Liisa kuuluu varainhankinnan koordinaattoreiden kolmikkoon. Hän on neljännen vuoden ympäristömuutoksen ja – politiikan opiskelija ja helmikuun puoleen väliin saakka hän on Japanissa Kyushun saarella lukemassa sivuainetta kehitysmaatieteestä. Liisa oli viime vuonna kehitysyhteistyövaliokunnan varapuheenjohtaja, ja päätös jatkaa mukana oli hänelle helppo. Liisa kertoo, että kehyily helpottaa hänen maailmantuskaansa; hän rakastaa tunnetta siitä, että valiokunta oikeasti tekee jotain tärkeää. Liisa on pyörinyt ainejärjestö- ja osakuntahommissa koko opiskeluajan, ja siirtymä valiokuntamaailmaan tuntui hänestä juuri oikealta. Hänen tavoitteenaan valiokuntapestiinsä liittyen on nostaa kehy-valiokunnan varainkeruu uudelle tasolle, ja luoda pitkälle tulevaisuuteen toimivia käytäntöjä. Liisa uskoo, että kaikki varainkeruulaiset oppivat hommassa aivan valtavasti. Tällä hetkellä Liisan mielestä paras tapa viettää vapaa-aikaa ovat japanilaiset onsen-kylpylät, joita hänen vaihtokaupunkinsa on täynnä. Suomessa hän rakastaa melomista ja joogaa: kummassakin maassa Liisa viettää mieluummin aikaa ystävien kanssa, kuin yksin.

 

Marisofia Nurmi, tapahtuma- ja varainhankintatiimiläinen

Marisofia on toisen vuoden kulttuurimaantieteen opiskelija. Kehy-valiokunnan toimintaan hän lähti mukaan, sillä hän kokee toiminnan tarjoavan loistavan mahdollisuuden tutustua käytännön kehitysyhteistyöhön yhdessä tekemällä. Tapahtumatiimiläisenä Marisofia haluaa tehdä HYYn tekemää kehitysyhteistyötä tutuksi muille opiskelijoille ja oppia samalla itse lisää kehitysyhteistyöstä sekä HYYn projektien kohdemaista. Vapaa-aikaansa hän tykkää viettää aktiivisesti eri liikuntamuotojen, ainejärjestöjuttujen ja ystävien parissa.

 

Karoliina Bergström, tapahtuma- ja varainhankintatiimiläinen

Karoliina on kulttuurimaantieteen ja yhteiskuntapolitiikan opiskelija. Hän lähti Kehy-valiokunnan toimintaan mukaan, koska haluaa tehdä jotain konkreettista maailman hyväksi ja kokee, että valiokunnassa hän saa hyvää kokemusta tämän kaltaisesta toiminnasta. Tavoitteena Karoliinalla tapahtuma- ja varainkeruutiimissä on osallistua aktiivisesti tapahtumien suunnitteluun, organisointiin sekä toteutukseen ja innostaa muita mukaan toimintaan. Paras vapaa-ajanviettotapa on hänen mielestään yhdessä hengailu kavereiden kanssa esimerkiksi kahvilla käyden.

 

Hely Marttinen,  tapahtuma- ja varainhankintatiimiläinen

Hely on kehitysmaatutkimuksen ensimmäisen vuoden opiskelija. Hely lähti mukaan kehy-valiokuntaan, sillä halusi päästä tutustumaan valiokunnan toimintaan ja päästä tekemään jotain konkreettista kehitysasioiden tiimoilta. Hän on mukana tapahtuma- ja varainhankintatiimissä ja hänen tavoitteenaan siellä on yhdessä tiimin kanssa suunnitella ja toteuttaa mahtavia tapahtumia vuoden aikana. Vapaa-aikaa Hely viettää mieluiten ystävien kanssa.

 

Emmi Vallittu, tapahtuma- ja varainhankintatiimiläinen

Emmi on 22-vuotias maailmanpolitiikan tutkimuksen kakkosvuoden opiskelija. Emmistä on mahtavaa olla mukana valiokunnassa nyt, koska hän on jo pitkään halunnut perehtyä paremmin kehitysyhteistyöhön kaikkinensa sekä puuhata jotain hyödyllistä yliopistomaailmassa. Tapahtumatiimiläisenä valiokuntavuotensa tavoitteina Emmillä on olla aktiivisesti mukana järkkäämässä tapahtumia sekä tutustua paremmin kehitysyhteistyön eri ulottuvuuksiin. Parasta vapaa-ajalla on Emmin mielestä kamujen kanssa hengailu sekä metsässä juokseminen.

 

Baier Siyan, tapahtuma- ja varainhankintatiimiläinen

Bibi on Afrikan ja Lähi-idän tutkimuksen fuksi. Hän kuuli kehy-valiokunnasta ensimmäistä kertaa uusien illassa. Bibi ajatteli, että tapahtumatiimiläisenä pääsee tutustumaan valiokunnan toimintaan, mutta ei kuitenkaan tarvitse heti ensimmäisenä vuonna ottaa liian suurta vastuuta. Tavoitteena hänellä on siis saada kokemusta valiokunnan toiminnasta ja oppia uutta. Bibin mielestä paras tapa viettää vapaa-aikaa on hengailla hyvien ystävien ja perheen kanssa.

 

Maria Tiusanen, tapahtuma- ja varainhankintatiimiläinen

Marian pääaina yliopistolla on ympäristöekologia ja sivuaineinaan hän on päätynyt opiskelemaan muun muassa kehitysmaatutkimusta, ympäristöasioiden hallintaa ja matkailualaa. Tänä vuonna Maria toimii tapahtuma- ja varainhankintatiimissä ja hänestä onkin viime vuoden sihteerin pestin jälkeen mukava päästä näkemään valiokuntatoimintaa hieman uudesta näkökulmasta. Vapaa-ajalla parasta hänen mielestään on nähdä ystäviä, laulaa ja retkeillä luonnossa.

 

Vilja Myllyvirta, excu-vastaava

Vuoden 2017 excu-vastaava Vilja on ensimmäisen vuoden kehitysmaatutkimuksen maisteriopiskelija. Kandinsa hän on tehnyt kansainvälisestä politiikasta Britanniassa. Kehy-valiokuntaan Viljan toi sen tuoma mahdollisuus vaikuttaa kehitysyhteistyökysymyksiin ylioppilaskunnassa ja tuoda kehitysyhteistyötä näkyväksi. Valiokunnassa Vilja kokee pääsevänsä myös tutustumaan upeisiin tyyppeihin. Excu-vastaavana hän haluaa luoda niin itselleen kuin kanssaopiskelijoille matalan kynnyksen mahdollisuuksia päästä tutustumaan monipuolisesti kehitysyhteistyön kenttään ja toimijoihin.

 

Tania Afrin, Bangladesh-hankeryhmä

Tania opiskelee kansainvälisessä maisteriohjelmassa ”Forest Sciences and Business”. Luonto ja ympäristö ovat hänelle todella tärkeitä ja tästä syystä hän haluaa olla mukana ilmastonmuutoksen mukanaan tuomien haasteiden ratkaisuun keskittyvässä Bangladesh hankkeessa. Tania on kotoisin Bangladeshista ja ymmärtää hyvin kuinka tärkeätä ympäristö- ja ilmastokysymysten parissa työskenteleminen on hänen kotimaassaan. Tania pitää kehy-valiokunnan työtä merkittävänä ja tärkeänä, ja siksi hän innostui itsekin lähtemään mukaan toimintaan. Tanialla on Helsingissä perhe, johon kuuluu oma pieni 4-vuotias poika. Vapaa-ajallaan hän liikkuu luonnossa, lukee ja maalaa.

 

Pauliina Hyttinen, Bangladesh-hankeryhmä

Pauliina opiskelee yliopistolla ekologiaa ja evoluutiobiologiaa. Opiskelu ja matkailu Afrikassa avasivat hänen silmänsä avuntarpeelle kehitysmaissa, ja siksi Pauliina lähti mukaan kehy-valiokunnan toimintaan. Hän toivoo Bangladesh-hankkeen myötä pääsevänsä auttamaan kyläläisiä, hyödyntämään ympäristötieteellistä osaamistaan ja oppivansa lisää kehy-hankkeista käytännössä. Parhaimmillaan hänen vapaa-aikansa kuluu luonnossa hyvässä seurassa retkeillen.

 

Marja Papunen, Bangladesh-hankeryhmä

Marja opiskelee maailmanpolitiikan tutkimusta ja sivuaineena kehitysmaatutkimusta. Bangladesh-hankeryhmässä hän toivoo pääsevänsä tekemään mahdollisimman paljon käytännön kehitysyhteistyötä ja tutustumaan syvällisemmin hankkeiden toimintaprosesseihin. Marja haluaa valiokuntatoiminnan kautta vaikuttaa oikeudenmukaisemman maailman rakentamiseen ja oppia tuntemaan erilaisia ihmisiä sekä kulttuureja. Vapaa-ajalla hän nauttii pitkään nukkumisesta, brunsseista ja hyvästä musiikista.

 

Sointu Toiskallio, Bangladesh-hankeryhmä

Sointu on Helsingistä kotoisin oleva kansatieteen ensimmäisen vuoden opiskelija. Sivuaineenaan hän opiskelee maantiedettä ja Latinalaisen Amerikan tutkimusta. Sointu on ollut vaihto-oppilaana Ecuadorissa ja vapaaehtoistöissä Argentiinassa. Näiden kokemusten jälkeen hän kiinnostui kehitysyhteistyöasioista, ja ajatteli, että olisi mielenkiintoista hakea mukaan kehy-valiokunnan toimintaan. Sointu toimii vuonna 2017 ensimmäistä kertaa vapaaehtoisena Bangladesh-hankkeessa. Vapaa-ajallaan hän harrastaa tanssia ja permantoakrobatiaa.

 

Liisa Nerg, uuden hankkeen suunnitteluryhmän koordinaattori

Liisa on opiskellut kehitysmaatutkimusta ja sosiaali- ja kulttuuriantropologiaa. Hän lähti mukaan uuden hankkeen suunnitteluryhmään mielenkiinnosta ja oppiakseen hankkeen suunnittelusta. Vuoden 2017 tavoitteena on tietenkin luoda ryhmän kanssa sellainen suunnitelma, että uutta hanketta voitaisiin ensi vuonna alkaa toteuttaa. Paras tapa viettää vapaa-aikaa on Liisan mielestä tanssiminen ja muu urheilu.

 

Maria Autio, uuden hankkeen suunnitteluryhmä

Maria opiskelee sosiaali- ja kulttuuriantropologiaa sekä kehitysmaatutkimusta. Hän toimi viime vuonnakin valiokunnassa ja sen oltua hyvin mieluista tuntui Mariasta luonnolliselta jatkaa toiminnassa mukana tänäkin vuonna. Hän odottaa innolla, että hankkeen suunnitteluryhmä pääsee kunnolla kehittelemään ja toteuttamaan valiokunnan uutta hanketta ja ryhmä pääsee näin edistämään globaalia oikeudenmukaisuutta. Marian vapaa-aikaan kuuluvat olennaisesti ystävät, liikkuminen sekä hyvä kahvi.

Salla Lohi, uuden hankkeen suunnitteluryhmä

Salla on tuleva biologian ja maantieteen aineenopettaja. Opiskelu ja reissailu ympäri eteläistä Afrikkaa ovat herättäneet hänen kiinnostuksensa kehy-toimintaa kohtaan. Näiden kokemusten kautta hän kokee, että usko omiin vaikutusmahdollisuuksiin on kasvanut. Tavoitteena Sallalla vuodelle 2017 on oppia hankesuunnitteluun liittyviä taitoja, joita hän toivoo pääsevänsä hyödyntämään tulevaisuudessa. Vapaa-ajalla Sallan mielestä parasta on liikunta, ihmiset ja uudet kokemukset.

Elina Tyynelä, uuden hankkeen suunnitteluryhmä

Elina on kuudennen vuoden ympäristömuutoksen ja -politiikan opiskelija. Hän lähti mukaan valiokuntaan ja sen suunnitteluryhmään siksi, että HYYlle sopivan uuden hankkeen suunnittelu kuulosti todella mielenkiintoiselta haasteelta. Elinan tavoite tämän vuoden pestiin onkin yhdessä muun työryhmän kanssa valmistella hyvä hanke eteenpäin vietäväksi. Elina kuvailee ulkoilun ja osakuntatoiminnan olevan parhaita tapoja viettää vapaa-aikaa.

Melisa Yasav, uuden hankkeen suunnittelyryhmä

Melisa opiskelee kehitysmaatutkimusta ja hän haki uuden kehitysyhteistyöhankkeen suunnitteluryhmään vapaaehtoiseksi, koska haluaa saada konkreettista kokemusta opintojensa rinnalle. Tavoitteena hänellä on auttaa hankkeen suunnittelussa mahdollisimman paljon ja oppia miten löydetään sopiva yhteistyökumppani.

Lena Seppinen, uuden hankkeen suunnitteluryhmä

Lena on graduaan väsäävä Afrikan tutkimuksen pääaineopiskelija. Hän on osa HYYn seuraavan kehitysyhteistyöhankkeen suunnitteluryhmää, jossa pyritään tämän vuoden aikana muodostamaan hyvä pohjan tulevalle yhteistyölle. Lena haki toimintaan mukaan oppiakseen kaikenlaista uutta ja mielenkiintoista. Lenan vapaa-aika kuluu parhaiten hyvien tv-sarjojen, ystävien ja viinin parissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.