4. kurssikerta ja ikuinen taistelu

Heipparallaa,

 

Takana on muutama viikko taistelua tutun QGIS:n kanssa… Kaikki alkoi siitä, kun jouduin olemaan poissa luennolta, koska olin Kygon keikalla (Oli muuten loistava keikka!). Heti seuraavan aamuna alkoi itku ja parku, kun piti aloittaa itsenäinen työskentely ja milloin mikäkin asia meni pieleen tai QGIS vain otti ja päätti kaatua… Voinkin siis samaistua Tuulin sanoihin “QGIS on murtanut mut”.

No niin mä ainakin luulin, pitkällisen tappelun jälkeen sain aikaan hyvän kartan (tähän meni ainakin 8 tuntia ja monta mukia teetä…). Ongelmat oli selätetty ja oli aika siirtyä tekemään lisää karttoja… Mutta mitä tekee QGIS? No kaatuu ja valittaa… Koska yhteistyömme ei ole kulkenut viime viikkoina, päädyin julkaisemaan tänne vain yhden kartan…. Kyllä, yhden, kaiken sen tappelun jälkeen..

Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin tyytyväinen karttaan, jonka tein itse. Se on havainnollinen ja selkeä. Huomasin kuitenkin juuri nyt, että olisi voinut olla viisasta erottaa 0% kokonaan omaksi kategoriaksi, jotta ei synny ensivaikutelmaa, että kaikki alla on vieraskielistä väestöä.  Kartalla on kuitenkin ilmaistu vieraskielisten osuutta Pääkaupunkiseudulla. Ruutukokona on käytetty 1km x 1km ruutua. Mielestäni ei ollut järkevää lisätä tähän liikenneväyliä sillä en itse kokenut, että se toisi karttaan mitään tarvittavaa informaatiota lisää.

Mielestäni kartta on melko hyvä luotettavuudeltaan verrattuna muihin karttatyypeihin, sillä se osoittaa ruuduissa tarvittavan informaation hyvin tarkasti ja selkeästi (Tietenkin riippuen ruudun koosta). Mielestäni esimerkiksi pistekartat ovat huomattavasti vaikeampia lukea ja koska pisteet voivat olla hyvin suuriakin, johtaa tämä siihen, ettei tarkan paikan määrittäminen ole pelkän kartan avulla mahdollista.

Kartta on siis valmis, ja on aika siirtyä kohti uusia pettymyksiä!

 

Lähteet:

Tuulin blogi:

https://blogs.helsinki.fi/lahintuu/ (Luettu 20.2.2018)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *