Kysymyksiä ja vastauksia

Hyvää päivää!

Kokoonnuimme kurssin kesken Minervassa. Kaikki ryhmät olivat valmistaneet omat posterinsa esiintymiskuntoon ja mielenkiinnolla saimme seurata muutaman ryhmän esitystä puolikkaan ryhmämme kesken. Meidän, eli Aivojumppaajien, kohdalla tämä tarkoitti parityöskentelyä, sillä kolmasosa ryhmämme jäsenistä ei päässyt paikalle.

Esityksen olivat todella mielenkiintoisia, ja oli hienoa seurata, kuinka kukin ryhmä on päässyt syvemmälle oman nimikkotutkijansa aiheeseen. Kuunnellessa tuntui siltä, että edessä asiantuntijat esittävät nyt omaa aihettaan. Tämä oli mukavaa, sillä esityksen jälkeiseen keskustelu- ja kyselytuokioon saatiin vauhdikasta ja mielenkiintoista keskustelua. Oli kiva pohtia esittäjäryhmän kanssa tutkimuksen metodeja ja mahdollisia ongelmia.

Kun olimme kiertäneet kaksi posteriesitystä, tuli meidän vuoro esittää omaa posteriamme. Tässä tapauksessa tämä tarkoitti pp-esitystä. Emme olleet miettineet etukäteen sen enempää, mitä kukakin sanoo, mutta esitys sujui ihan omalla painollaan. Sen verran olemme jo saaneet paneutua tutkijamme aiheeseen, että kukin ryhmän jäsen pystyisi suoriutumaan itsenäisesti kyseisestä esityksestä. Toki esiintyminen on mukavampaa yhdessä. Meidän esityksemme sujui ihan mallikkaasti (kai), ja siitä seurasi hyvin keskustelua ja yleisön kysymyksiäkin.

Kokonaisuudessaan tunti oli mielenkiintoinen ja mukava. Nyt jatkammekin seuraavan tehtävän parissa ja periodi-tauon jälkeen pääsemme jatkamaan keskustelua ryhmien tutkimuksista.

Mukavaa periodi-taukoa ja loppu syksyä kaikille! Aurinko paistaa, olkaa ulkona!

-Miku/Aivojumppaajat

2 thoughts on “Kysymyksiä ja vastauksia

  1. Teidän ryhmän esitys oli kyllä hieno! Se oli hyvin tehty, jäi hankalammatkin sanat mieleen! Samaa mieltä olen tuosta, että tuntui asiantuntijat esittivät ja kertoivat omista aiheistaan.

  2. Hei,
    Minä ja Anna D, Mystiset asiantuntijat-ryhmästä kirjoitettiin myös tästä “posteri”tehtävästä. Tiesittekö jo valmiiksi, että niin suuriosa ryhmästä ei pääse paikalle, ettei tarvinnut kauhistua? Teittekö yhdessä ryhmänä kaikki esitettävät diat? Olitteko aiemmin kuulleet niiden ryhmien tutkimuksista, joissa vierailitte, jos ette oliko teistä vaikeaa hypätä suoraan tutkimuksen käsitteisiin ja teoreettisiin näkökulmiin ilman taustatietoa? Me koimme tämän vähän haastavaksi. Kiitos kivasta blogitekstistä!
    Sophie Nyyssönen – Mystiset asiantuntijat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *