Tentti- ja kurssifiilistelyjä

Viimein jännittävä tutkijatentti on ohitse ja voimme onnitella itseämme hyvästä suorituksesta! Tutkijamme rauhoitteli meitä jo ennen tenttiä, Kaisu muistutti, että hän on siinä tentattavana, emme me. Tiesimme kuitenkin, että kysymysten tulee olla hyvin suunniteltuja ja kertoa osaamistasostamme. Onneksi ryhmämme jäsenet ihastuivat tutkimukseen jo alkukurssista, innostus motivoi meitä sisäistämään tutkimuksen pelkän ulkoaopettelun sijaan. Uskon puhuvani koko ryhmän puolesta, kun sanon, että Kaisun tutkimuksen parissa oli ilo työskennellä. Muutama Aivojumppaaja harkitsee jopa kandityön tekemistä nimikkotutkimuksemme pohjalta.

Itse tentti oli yllättävän rento ja miellyttävä tilanne. Ikävä kyllä tutkijamme oli sairastunut, eikä päässyt jalkautumaan yliopistolle, mutta onneksi Skypen välityksellä oli mahdollisuus saada yhteys Kaisuun. Puheenjohtajamme Danin pitämä alustus oli loistava startti tutkijatentille ja viimeistään tutkijamme innon tarttuessa ensimmäisen kysymyksen jälkeen, alkoi alkujännitys karisemaan ja huomio keskittyi vastausten mielenkiintoiseen sisältöön. Saimme tentin aikana lisää tietoa jo kattavaan näkemykseeemme tutkimuksesta ja ainakin itselleni tenttikeskustelu sytytti taas uutta kiinnostusta reflektiota ja reunatuntemuksia kohtaan.

Varjryhmältämme saimme kritiikkiä pienestä väärinkäsityksestä, joka tuli ilmi tentin aikana, mutta yleisesti palaute oli positiivista. Varjoryhmä piti tutkimustamme mielenkiintoisena ja erityisesti mieltämme lämmitti kehut asiaosaamisesta. Tietenkin myös Kaisun itsensä kehut ja kannustukset olivat hienoa kuultavaa. Olemme kurssin aikana tutustuneet aiheeseen perinpohjaisesti, niin ryhmässä kuin yksilötyönäkin, on todella palkitsevaa saada onnistumiskokemus näin kurssin päätteeksi.

Myös varjoryhmämme tutkimus hiljaisesta pedagokisesta tiedosta oli äärimmäisen mielenkiintoinen, ja itseasiassa samaan aikaan käynnissä olevalla P4-kurssilla käsittelimme juuri hiljaisen tiedon tärkeyttä. Hauskaa ja hyödyllistä kun saadaan ikään kuin vahvistusta kurssilta toiselle. Varjoryhmän kysymykset olivat asiantuntevia ja keskustelua oli mielenkiintoista seurata, hyvä te!

Kurssi kokonaisuudessaan on ollut erittäin antoisa ja opettavainen. Ainakin itselleni tälläinen opiskelumuoto on uusi. Ohjausta oli verrattain vähän ja saimme tehdä kurssista oman näköisemme, vaikka toki tehtäville oli aina annettu jonkinlainen runko. Pelkästään kirjoja kahlaamalla emme varmasti olisi saavuttaneet tämän tason tietoutta tutkimuksesta. Ryhmässä käydyt keskustelut ovat välillä vieneet meidät reuniksille, mutta aina näistäkin hetkistä on syntynyt jotain uutta ja kehittävää. Muiden näkemykset ovat olleet välillä täysin ristiriidassa omien kanssa ja kohta onkin saanut huomata, että totuus saattakin olla jotain kahden näkemyksen väliltä tai vaikka molempia. Olemme oppineet, ettei tiede ole mustavalkoista, tutkimuksia ei välttämättä pysty lokeroimaan spesifisti yhteen tiettyyn boxiin, on nähtävä sen moninaiset käyttökohteet ja tulkinnat.

Aivojumppaajat kiittää hauskasta kurssista, oli ilo päästä kurkistamaan tiedemaailmaan oikean tutkijan kautta, kiitos Kaisu Mälkki ja kaikki kurssille osallistuneet!

-Aivojumppaajat-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *