Tuutorit

 


Syksyn 2019 tuutorit

Tuutorit odottavat uusia fukseja jo kuumeisesti! Tällä sivulla tullaan esittelemään tuutorparit, joten pysy kuulolla!

Jenny & Aleksi

Hellou! Tervetuloa valtsikaan ja ennen kaikkea sosiaalitieteisiin<3 Olen Jenny ja tuleva toisen vuoden sosiaalitieteilijä. En voi vieläkään käsittää kuinka nopeasti se fuksivuosi oikein meni. Ensimmäinen vuosi yliopistolla toi mun elämään paljon iloa, uutta tietoa ja uskomattoman ihania ystäviä. Toivottavasti tekin saatte fuksivuodestanne paljon irti! FUN FACT: Mulla on aina puhelin äänettömällä, kuulokkeet solmussa ja selaimessa auki vähintään 200 välilehteä.

Moikka! Mun nimi on Aleksi ja Jyväskyläläiseen tapaan oon täynnä hauskoja juttuja ja iloista seikkailumieltä. Pitkän etsiskelyn jälkeen löysin oman tieni valtsikaan avoimen yliopiston väylähaun kautta. Omassa fuksivuodessa parasta oli kaikki uudet huikeat tyypit, opiskelijabileet, hitaat aamut sekä tietty punaset haalarit(!) Mahtavaa olla järkkäilee teille vähintäänkin yhtä huikeaa fuksivuotta! Fun fact: mun nenä oli pienenä poikana oranssi ku söin niin paljon porkkanasosetta.

Jenni ja Arttu 

Moro! Mun nimi on Arttu, junantuoma alunperin Tamperelainen jokapaikan toimittaja joka löysi vihdoin oman opiskelualansa Valtsikasta. Parasta fuksivuodessa oli upeat ihmiset, kiinnostava ala, yliopistoelämä kaikkine tapahtumineen ja Helsinkiin kotoutuminen! Tarkoituksena on että teillä ois yhtä huikea ellei huikeampi vuosi edessä kuin mitä meillä Fun fact: Jos näet mut kirjastolla, niin olet erehtynyt henkilöstä. Surullinen fakta on etten oo kattonu frendejä.

Moi! Oon Jenni, toisen vuoden opiskelija ja valmiina antamaan teille unohtumattoman fuksivuoden! Opiskelun (jos siksi sitä voi ees kutsua) lomasta mut löytää parhaiten joko päikkäreiltä tai futiskentältä. Mun fuksivuos oli mahtava jo pelkästään kaikkien valtsikalaisten ansiosta, mut kaikki menot ja meiningit takas uskomattoman lukuvuoden! Fun fact: oon aika maanläheinen tyyppi, mut opiskelijabileistä oon löytäny sillekin uuden merkityksen!

Krisse ja Laura

Moroooo kaikki uudet fuksit ja onnittelut sisäänpääsystä!! Mä oon Krisse aka Krise aka Kirse aka Kris ja oon toinen tulevan syksyn vastuutuutoreista! Mä tuun Espoosta (<3) enkä malta oottaa et pääsette kokemaan huikeen ekan vuoden valtsikassa! Kliseisesti mutta rehellisesti mun omassa fuksivuodessa parasta oli kaikki uudet ihanat frendit, kokemukset ja vaan se fiilis kun saa vetää valtsikanpunaset haalarit jalkaan. Ja vikaks viel fun fact musta: osaan about kaikki Frendien replat ulkoota.

Moikka! Mä oon Laura, toisen vuoden sosiaalitieteiden opiskelija ja nyt myös tuore sosiaalipsykologian opiskelija. Monien mutkien kautta tajusin vihdoin hakea Valtsikaan, ja oon viihtyny tosi hyvin. Mun fuksivuosi oli ikimuistoinen! Parhaina paloina voisin mainita kaikki ihanat tyypit ja tapahtumat sekä ihan vaan sen, että pääsi osaksi näin mahtavaa yhteisöä. Erityisen tärkee fakta musta on, että tykkään miksailla kaikkia ruokia yhteen. Mikään ei oo tylsempää ku pelkkä vaniljajäätelö. Mut hei, onnittelut vielä kerran ja tervetuloa Valtsikaan!

Arttu ja Pihla

Hola! Mun nimi on Pihla ja oon sosiaalitieteiden tokan vuoden opiskelija. Oon kotosin Salosta ja muutin pk-seudulle rakkauden perässä jo kaksi vuotta sitten. Super isot onnittelut opiskelupaikasta ja ihanaa että kuulut syksystä lähtien meidän huikeeseen porukkaan! Fuksivuosi piti sisällään lukemattomia uskomattoman hienoja asioita, mutta kolme oli ylitse muiden: uudet sydänystävät, sitsit ja eka opiskelijavappu. Odotan tulevalta syksyltä, että mahdollistetaan teille yhtä hieno ja ehkä vielä vähän parempi fuksisyksy kuin meillä oli ja että löydätte oman paikkanne yliopistomaailmassa. WEIRD FACT ABOUT ME: rakastan kaikkea hurjapäistä ja oon esim hypänny benji-hypyn ja tehny kaikkea muuta jännittävää, mutta silti mua pelottaa ajaa autolla.

Moi! Mä oon Arttu, tokan vuoden opiskelija ja (toivottavasti) tuleva sosiologi. Muutin kolme vuotta sitten Tampereelta Helsinkiin. Ennen yliopistoon pääsyä ehdin viettää pääsykoemateriaalien parissa kuusi (6) peräkkäistä kevättä töiden ohessa, mutta täällä ollaan! Fuksivuonna tuli lähdettyä mukaan pitkälti kaikkeen mahdolliseen, joten jos järjestö- ja/tai muu opiskelujen oheistoiminta kiinnostaa, annan mielelläni neuvoja ja vinkkejä näihin liittyen. Parasta oli opiskelijaelämään pääseminen duunivuosien jälkeen ja uusiin upeisiin tyyppeihin tutustuminen. Innolla odottelen tokaa vuotta ja syksyä, jolloin pääsen näkemään uudet fuksit, vanhoja tuttuja tietenkään unohtamatta! Fun fact: ravaan musavisoissa ja mulla on liikaa bändipaitoja.

Emmi, Jessica & Iida

Moi! Oon Emmi ja kuten olettaa saattaa myös yksi tuutoreista. Oon 21v savolainen, joka löysi tiensä tänne etelään monen sattuman kautta. Mulle fuksivuodessa parasta oli ehdottomasti sen oman jutun löytäminen. Ei siis hätää, jos et ole vielä varma, mikä suuntasi sosiaalitieteissä tulee olemaan! Jos kuitenkin fuksivuoden stressi pääsee yllättäämään, multa voi aina pyytää memejä tai kissakuvia. Nähdään pian!

Moikka! Mä oon Iida, 22-vuotias Pohjanmaalta Helsinkiin muuttanut sosiaalitieteiden opiskelija. Ennen valtsikaan pääsyä tein opistossa avoimen kursseja, ja pääaineista mua kiinnostaa eniten sosiologia ja sosiaalipsyka. Mun arki on täynnä monenlaista hulinaa ja tykkään olla altiivisesti mukana tekemässä kaikenlaisia kissanristiäisiä. Oon mukana sosiaalitieteiden ainejärjestö Konstruktiossa ja toimin siellä mm. tiedottajana. Kannustan kaikkia fukseja lähtemään rohkeesti moneen mukaan, sitä kautta tutustuu tyyppeihin ja saa mahdollisimman paljon irti opiskeluajasta. ”Vapaa-aikana” mut löytää todennäkösesti Kiasmasta, Tiedekulmasta tai Seurasaaresta. Fun fact: vihaan hiekkaa (Ja kuumuutta, toim. huomio).

Jauu! Oon Jessica ja alotan toisen vuoden opinnot sostieteissä. Mun fuksivuoden lempparijuttuja oli uudet lempparityypit, Kuppala, Fuksitoimikunta ja supermieluisat opinnot. Toivon jokaiselle uudelle fuksille ihan valtavan ihanaa syksyä. Kohta tavataan! Mulla oli muutama huba fakta enkä osannu päättää näiden väliltä, joten: 1. Opin pyöräilemään viime kesänä 2. Tää on mun viides orientaatioviikko 3. Mul ei oo vieläkään yliopiston kirjastokorttia.

Taru & Elsa

Moi! My name is Taru and I’m starting my third year with public policy next semester. Last year I lived five months in Amsterdam as an exchange student, which really was one of the most memorable experiences of my time in university but also of my life so far. This autumn I’ll be one of the four tutors for incoming exchange students in social sciences and I’m looking forward on helping you get the most out of your exchange in Helsinki! See you in August!

Hi everyone!! I’m Elsa, one of the tutors for international and exchange students this fall. This upcoming fall will surely be unforgettable and I for sure am super excited to meet all of you! My first year at uni has been epic to say the least and I can’t wait to get to help you settle in our university and this lovely city that i’m lucky enough to call my home.

Sylvia & Elina

Moikka! Mun nimi on Sylvia ja oon toisen vuoden sosiaalitieteilijä. Mun eka vuosi valtsikassa piti sisällään opiskelujen ja juhlimisen lisäksi muun muassa ainejärjestössä toimimista ja speksissä lavastamista. En malta odottaa, että pääsen aloittamaan syksyn teidän uusien fuksien kanssa! Nauttikaa kesästä, kohta nähdään. Lopuksi vielä fun fact: oon harrastanut nuorempana poniagilitya.

Hellou kaikki uudet fuksit ja onnittelut nappiin menneestä suorituksesta! Mä oon Elina, toisen vuoden sosiaalitieteilijä ja yks teidän tuutoreista! Mun fuksivuosi oli kaiken kaikkiaan tosi täyteläinen; uusiin ihmisiin tutustuminen ja ystävystyminen, kaikenmaailman menot ja meiningit ja toki myös opiskelut täyttivät viime vuotta ja tekivät siitä ihan mielettömän! Ens syksystä tulee varmasti myös täyteläinen ja unohtumaton jeee! Ennen sitä nautitaan kuitenkin vielä kesästä. 2 faktaa musta: oon haka pyörittelemään sämpylöitä ja Boten Anna sytyttää mut aina tanssilattialla.

Elina & Elli

Moi! My name is Elina and I’m a fourth-year Sociology student. The best things of my three years have definitely been taking part in the musical theatre of the faculty and my exchange semester in Santiago de Chile. I’ll try my best to make your life and studies as smooth and nice as possible and introduce you to all the cool stuff of the university and Helsinki. See you soon, remember to pack your passports and toothbrushes!

Moi kaikki syksyn fuksit ja onnittelut valtsikaan pääsystä!! My name is Elli and I will be a tutor for international and exchange students. My first year in Social research was awesome! I got many new friends and participated in so many fun events and parties and not to forget all the interesting courses and lections at the University. My first year was so memorable and I’m here to make sure that yours will be too. Take the maximum out of it and this amazing city! Can’t wait to meet all of you in fall!

Aino & Siiri

Moi! I’m aino and i’m starting my second year in social research. In my first, positively challenging but also rewarding year i enjoyed finding new ways to talk and think about interesting and important issues, and meeting new people to do it with. I’ll be here to help you with starting your studies and life in helsinki, whatever it will contain! See you all soon!

Hi all! My name is Siiri, I am one of the tutors for exchange students. The reality hit me in June when I finished my bachelor’s degree: my time in university is not infinite. So as a tutor I will pass on the wisdoms I’ve learned like: ”University is great, you are basically an unemployed alcoholic but your parents are really proud of you.” Fun fact: In high school I used to drive to school with a tractor.