Kosmologian kesäkoulu

Kosminen mikroaaltotausta
Kosminen mikroaaltotausta Planck-satelliitin mittaamana. © ESA and the Planck Collaboration

Jyväskylän yliopiston 13.3. ja Helsingin yliopiston 12.3. antamien koronavirusohjeiden perusteella olemme päättäneet peruuttaa 19.-22.5. järjestettäväksi suunnitellun kesäkoulun. Vastaava tilaisuus on tarkoitus järjestää mahdollisuuksien mukaan oletettavasti ensi keväänä. Pahoittelemme tilannetta ja toivomme, että pääsette osallistumaan kesäkouluun myöhemmin. Kaikesta huolimatta hyvää kevättä!

Terveisin kesäkoulun järjestäjät,

Kalle, Laura, Olli ja Sami


Helsingin ja Jyväskylän fysiikan laitosten kosmologiaryhmät järjestävät kesäkoulun keväällä 2020.

Kesäkoulussa valotetaan modernin kosmologian nykytilaa ja hieman tulevaisuuttakin. Kosmologian yleiskatsauksen lisäksi luvassa on luentoja muun muassa inflaatiosta, pimeästä aineesta sekä maailmankaikkeuden rakenteen ja dynamiikan kartoituksesta Euclid-satelliitista. Luennoitsijoina ovat Hannu Kurki-Suonio, Sami Nurmi, Syksy Räsänen, Kimmo Tuominen. Ohjelmassa on varattu runsaasti aikaa vapaamuotoiselle keskustelulle ja ajanvietolle. Mukana ovat myös laitoksillamme työskentelevät jatko-opiskelijat Kalle Ala-Mattinen, Olli Koskivaara ja Laura Laulumaa.

Missä ja milloin?

Kesäkoulu järjestetään Peurungan kylpylähotellissa Laukaassa 19. – 22. toukokuuta. Peurunkaan järjestetään bussikuljetus Jyväskylän matkakeskuksesta tiistaina 19.5. klo 11.00. Helsingistä Jyväskylään pääsee helpoiten junalla.

Kenelle?

Kesäkoulu on suunnattu kosmologiasta kiinnostuneille opiskelijoille, kaikki alkaen ensimmäisen vuoden opiskelijoista ovat tervetulleita mukaan. Hakuaikaa on 23.2.2020 asti, ja kesäkouluun mahtuu mukaan noin 20 opiskelijaa. Kesäkoulusta on mahdollista saada kaksi opintopistettä.

Esitiedot

Erityisiä esitietovaatimuksia ei ole, motivaatio aiheeseen riittää. Luentojen taso pyritään mitoittamaan siten, että niissä on seurattavaa opiskelijoille lähtötasosta riippumatta. Luennot pidetään suomeksi.

Hinta

Kesäkoulu on opiskelijoille maksuton, sisältäen majoituksen, ruokailut ja bussikuljetuksen Jyväskylästä Peurunkaan ja takaisin.

Hyödyllisiä linkkejä

Lisätietoja kesäkoulusta antavat jatko-opiskelijat Kalle Ala-Mattinen,  Olli Koskivaara ja Laura Laulumaa.