Kosmologian kesäkoulu

Kosminen mikroaaltotausta
Kosminen mikroaaltotausta Planck-satelliitin mittaamana. © ESA and the Planck Collaboration

Helsingin ja Jyväskylän fysiikan laitosten kosmologiaryhmät järjestävät kesäkoulun keväällä 2018.

Kesäkoulussa valotetaan modernin kosmologian nykytilaa ja hieman tulevaisuuttakin. Luennoilla käsitellään kosmologian yleiskatsauksen lisäksi useita yksityiskohtaisempiakin aiheita: luvassa on luentoja muun muassa gravitaatioaalloista, pimeästä aineesta sekä Euclid-satelliitista. Osa ohjelmasta on myös interaktiivisempaa – keskusteluja ja ryhmätöitä. Luennoitsijoina ovat Mark Hindmarsh, Kimmo KainulainenKeijo Kajantie, Venus Keus, Hannu Kurki-Suonio, Tommi Markkanen ja Sami Nurmi. Heidän lisäkseen mukana on myös laitoksillamme työskenteleviä jatko-opiskelijoita.

Missä ja milloin?

Kesäkoulu järjestetään Espoossa 29. toukokuuta – 1. kesäkuuta Solvallan urheiluopistossa. Kesäkoulussa on varattu aikaa myös vapaa-ajanviettoon ja yhdessäoloon, mihin urheiluopiston puitteet tarjoavat loistavat mahdollisuudet. Solvallan urheiluopistolle (Nuuksiontie 82, Espoo) kulkevat bussit 245A ja 245K Espoon keskuksesta. Espoon keskukseen pääsee Helsingistä esimerkiksi E- ja U-lähijunilla; kannattanee käyttää reitin suunnitteluun reittiopasta. Jyväskylästä juna-aikatauluja tarjoaa VR.

Kenelle?

Kesäkoulu on suunnattu kosmologiasta kiinnostuneille perustutkinto-opiskelijoille, eli kaikki alkaen ensimmäisen vuoden opiskelijoista ovat tervetulleita mukaan. Hakuaikaa on 13.4.2018 asti, ja kesäkouluun hyväksytään noin 25 opiskelijaa. Kesäkoulusta on mahdollista saada kaksi opintopistettä.

Esitiedot

Erityisiä esitietovaatimuksia ei ole, motivaatio aiheeseen riittää. Luentojen taso pyritään mitoittamaan siten, että niissä on seurattavaa opiskelijoille lähtötasosta riippumatta. Suurin osa luennoista on suomeksi ja näillä näkymin kaksi englanniksi.

Hinta

Kesäkoulu, sisältäen majoituksen ja ruokailut, on opiskelijoille maksuton.

Hyödyllisiä linkkejä

Lisätietoja kesäkoulusta antavat jatko-opiskelijat Olli Koskivaara, Laura Laulumaa ja Eemeli Tomberg.