Tulimme, näimme, opimme

Ihan aluksi, kiitos kurssista! Sen tärkeys korostui kohdallamme valitsemamme monikulttuurisuus-aiheen takia. Isossa ryhmässä toimimisessa on haasteensa ja työnjaossa tulisi aina pyrkiä huomioimaan se, että kaikki osallistuisivat tasavertaisesti. Loppujen lopuksi ryhmässämme dynamiikka toimi kuitenkin melko hyvin ja keskustelut soljuivat -kiitos sen, että olimme saaneet valita juuri itseämme kiinnostavan aiheen. Kävimme avartavia keskusteluja, saimme ahaa-elämyksiä, uusia näkökulmia ja käytännön vinkkejä tulevaisuuden työtä varten. Jokainen pääsi purkamaan ajatuksiaan aiheeseen liittyen. Vuorovaikutustaitomme kehittyivät ja opimme viikoittain uutta moninaisuudesta ja kaikesta siihen liittyvästä.

Käsittelimme valitsemaamme artikkelia monipuolisesti ja syvällisesti. Jotkut tehtävät vaativat soveltamista, sillä artikkelimme ei esitellyt vain yhtä tutkimusta. Se oli tilaustyö, joka viittasi useaan suomalaiseen ja kansainväliseen tutkimukseen. Tästä johtuen tutkimusmenetelmiin tutustuminen jäi meidän kohdallamme vähemmälle.

Yksi kurssin mielenkiintoisimmista puolista olikin nimikkotutkijaamme Heini Paavolaan ja hänen ajatusmaailmaansa tutustuminen. Ajattelemme hänen ansiostaan nyt monikulttuurisuudesta aivan uudella tavalla. Yhteistyö Paavolan kanssa oli todella positiivinen kokemus: ensimmäinen tapaaminen ja tutkijatentti sujuivat kuin siivillä ja kiinnostava aihe yhdisti kaikkia.

Kurssin virkistävä, vaihteleva toteutusmuoto haastoi mukavasti oppimis- ja opiskelutapamme. Kurssilla oli paljon tehtävää, mutta se ei tuntunut raskaalta hyvän jaksotuksen ja loistavan ryhmän ansiosta.

Pääsimme maistamaan palasta tutkimuksen todellista luonnetta, ja ajatuksemme jäi kipinöimään tulevia kandintyöaiheita. Kuinka kiinnostavaa tutkimuksen tekeminen onkaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *