Tapahtumia

Ajankohtaista:

Tuottaja, vielä ehdit vastata kumppanuusmaatalouskyselyyn! Vastausaikaa on  23.5.2021 asti. Kyselyyn pääset tästä: bit.ly/KumppanuusmaatalouskyselyTuottajille

Tulossa:

Ennakkotietona: Kumppanuusmaataloustapaaminen VI: Kumppanuusmaataloutta vihannestilalla, 1.7.2021, paikka Rekolan Puutarha & CSA, Kangasala (tilanteen salliessa). Asiaa mm. pysyvästä penkkiviljelystä, viljelykierrosta, työkoneista, rikkakasveista, toiminnan sujuvuudesta, kannattavuudesta ja kestävyydestä, logistiikasta ja uudistavasta maataloudesta. Järjestäjinä Kumakka-hanke ja Rekolan Puutarha  & CSA.

Myös muita kumppanuusmaataloustapaamisia eri aiheista tulossa. Niistä ilmoitetaan tällä sivulla. Tapaamisissa päästään tutustumaan aina jonkin tai joidenkin kumppanuustilojen toimintaan eri puolilla Suomea. Tapahtumien suunnittelussa huomioidaan muuttuva koronatilanne.

Tapahtunutta:

Kumppanuusmaataloustapaaminen IV: Kumppanuusmaatalouden aloittaminen – myyntikanavana myös ammattikeittiöt, 5.5.2021, webinaari erityisesti tuottajille, avoin myös muille kiinnostuneille. Järjestäjinä ProAgria Oulu, Maa-ja kotitalousnaiset ja Kumakka-hanke. Mukana myös Keskikosken ja Niipalan tilat sekä Green City Farm.

Kumppanuusmaataloustapaaminen V: Yhteisöviljelyn monimuotoisuutta, 8.5.2021 , webinaari yhteisöviljelijöille sekä kumppanuusmaataloudesta ja yhteisöviljelystä kiinnostuneille.  Järjestäjinä hankkeet Reilu ruokamurros ja Kumakka. Mukana myös JuurikasJKL, Livonsaaren osuuspuutarha, Jalotus ja Huttukylän yhteisviljelymaa.

Kumppanuusmaataloustapaaminen III: Kumppanuusmaataloudesta uutta bisnestä, 28.4.2021, webinaari kaikille kiinnostuneille, erityisesti tuottajille ja kumppanuusmaataloutta jo harjoittaville tahoille. Järjestäjinä Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Etelä-Pohjanmaa ja Kumakka-hanke. Mukana myös Lassilan tila/Osuuskunta Oma Maa. Kuuntele tilaisuuden nauhoite (1 t 49 min).

Buustia ruokabisnekseen – maaseudun monet mahdollisuudet ma 12.4.2021 klo 12 – 15, mukana myös kumppanuusmaataloutta yhtenä mahdollisuutena. Järjestäjinä Kumakka- ja Askel-hankkeet yhdessä Into Seinäjoen, ProAgria Etelä-Pohjanmaan sekä Maa- ja kotitalousnaiset Etelä-Pohjanmaan kanssa.

Kumppanuusmaatalousinfo ke 24.2.2021 klo 14.00 – 15.30, kaikille avoin webinaari. Järjestäjinä Evästä! Ruokaketjun uudet toimintamallit -hanke yhteistyössä Kesto- ja Kumakka-hankkeiden kanssa.  Materiaalia (Kumakka): Kiinnostaako kumppanuusmaatalous? Tietoa aiheesta ja toteutuksista (pdf)

Luomupäivät 3. – 4.11.2020 (avoin, maksuton verkkotapahtuma). Päivien materiaalit (luentodiat sekä virtuaaliretkikohdevideot). Lue yhteenveto Richard Perkinsin puheenvuorosta ”Making small farms work”:  Monipuolisuus mahdollistaa kannattavan tilanpidon. Mitä ajatuksia siitä voi saada kumppanuusmaataloudelle?

Kumppanuusmaataloustapaaminen II: Kumppanuusmaatalouden reilut maksumallit, 5.9.2020, Vantaa (Kaupunkilaisten oma pelto). Järjestäjinä Reilu ruokamurros – ja Kumakka-hanke sekä Kaupunkilaisten oma pelto. Lue tilaisuuden annista Reilu ruokamurros -hankkeen sivulta

Kumppanuusmaataloustapaaminen I, 22.2.2020, Järvenpää ja Tuusula (Luomuosuuskunta Oma Maa). Järjestäjänä Kumakka-hanke.

Luomupäivät 6. – 7.11.2019, Jyväskylä. Kuuntele Galina Kallion esitys: Talous maan ehdoilla – vaihtoehtoista kauppaa kumppanuusmaataloudesta?

 

Oletko järjestämässä tilaisuutta, jossa käsitellään myös kumppanuusmaataloutta tai läheisesti siihen liittyviä aiheita? Toivoisitko, että tilaisuudesta kerrotaan tällä sivulla? Lähetä meille viestiä tällä yhteydenottolomakkeella, kiitos.