Jotain hyppysissä

Kumpulan mäellä on pohjoismaiden suurin luonnontieteiden keskittymä. Siellä on myös Exactum-rakennuksessa matematiikan ja tilastotieteen laitos. Ja siellä olemme me. Matematiikan opetuksen kehitys- ja tutkimusyksikön porukka.

Meillä on jotain hyppysissämme. Summamutikka-keskuksessa olemme löytäneet tapoja tehdä matematiikkaa kiinnostavaksi ja mielekkääksi monen ikäisille oppijoille alakoulusta lukioon. Laitoksemme opetuksen kehitystyössä olemme löytäneet tuoreita tapoja soveltaa perinteisiä opetusmenetelmiä kuten luentoja. Lisäksi olemme soveltaneet uusia opetusmenetelmiä kuten tehostetun kisällioppimisen menetelmää sekä  kehittäneet niiden käyttöä matematiikan yliopisto-opetuksessa. Tulokset ovat olleet kannustavia ja eräillä kursseilla olemme kaksinkertaistaneet suoritusmäärät.

Olemme vakuuttuneita, että hyppysissämme on jotain, mistä on hyötyä muuallakin.

Jatkamme tästä eteenpäin matematiikan opetuksen kehittämistä ja yritämme tutkimuksen keinoin saada ymmärrystä siitä, minne olemme päässeet ja miten jatkaa tästä eteenpäin.

Näillä sivuilla kerromme kokemuksistamme ja ajatuksistamme ja kutsumme sinut lukijamme ratkomaan yhdessä kanssamme matematiikan opetuksen saloja. Tervetuloa mukaan seikkailuun!

Professori Juha Oikkonen

Leave a Reply