Lähijohtajakoulutus

TIEDOTTEET:

1. Ilmoittautuminen kevään JOP10 moduuleihin A ja C alkaa 16.12.2019

2. JOP10‎ -tiedote: moduli B, syksy 2019

3.Tiedote vanhanmallisesta lähijohtajakoulutuksesta uudenmalliseen JOP10-kokonaisuuteen siirtyville

4. Tiedote lähijohtajakoulutuksen muutoksesta 1.1.2018 alkaen (15.11.2017)

5. Selventäviä lisäyksiä muutokseen.

6.Tiedote erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutettavien JOP10-opintokokonaisuudesta

OHJEET LÄHIJOHTAMISKOULUTUKSEEN  ILMOITTAUTUMISEEN:

Lähijohtajakoulutuksen muutoksesta johtuen alla olevat ohjeet on päivitetty; ota yhteys med-lahijohtaja at helsinki.fi, jos tarvitset lisätietoja ilmoittautumistasi varten.

Erikoistumiskoulutukseen Helsingin yliopistossa kuuluu lähijohtajapätevyyden antava koulutus v. 2019 loppuun asti. Sen laajuus on 30 opintopistettä (op) ja se antaa valmiudet toimia lähijohtajana sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä. Koulutus koskee 1.8.2009 – 31.12.2017 välillä erikoistumisopinto-oikeuden saaneita lääkäreitä ja hammaslääkäreitä myös jos tekee toista tai kolmatta erikoislääkäritutkintoa. Lähijohtajakoulutuksen muutos 30 op:sta 10 op:een tapahtui vuoden 2018 alusta alkaen.  Ennen vuotta 2018 opinto-oikeuden saaneet erikoistuvat ovat voineet vastata 31.12.2017 asti  Moodlessa olevaan valintakyselyyn, jossa  he sitoutuvat joko 30 op tai 10 op suoritukseen. Suoritusaikaa on muutoksen siirtymäkauden loppuun 31.12.2019 asti. Mikäli et  vastannut kyselyyn,  opintoihisi kuuluu silloin  automaattisesti johtamisopintoja 10 op.

1.    Ennen vuotta 2018 erikoislääkäri-/erikoishammaslääkärikoulutuksen opinto-oikeuden saaneet ilmoittautuvat lähijohtajakoulutukseen seuraavasti:

 1. Hanki HY:n käyttäjätunnukset. Voit itse aktivoida helsinki.fi -tunnukset verkkopankkitunnuksilla internetissä: http://www.helsinki.fi/atk/luvat/aktivointi/index.html ja http://www.helsinki.fi/atk/luvat/lomake.html. Ilmoita pysyvä sähköpostiosoite.  Ongelmatilanteessa lähetä sähköpostia osoitteeseen helpdesk@helsinki.fi
 2. Ilmoittaudu  Lähijohtajakoulutusohjelmaan oheisella elomakkeella. (Lomake on sama “30 op – ilmoittautuminen”  myös 10 op suorittaville, vielä toistaiseksi v. 2018 alussa)  (https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/16967/lomake.html).  Modulien ilmoittautumiset löytyvät Moodlesta.
 3. Koulutus hallinnoidaan ja suoritetaan Moodle-oppimisympäristössä (https://moodle.helsinki.fi/course/view.php?id=1711 ). Käyttääksesi sitä tarvitset HY:n käyttäjätunnukset.
 4. Rekisteröidy Moodle-kurssialueelle: Linkki löytyy kurssialueen etusivulta kohdasta “Asetukset” -> “Kurssin ylläpito” -> “Lisää minut kurssille…”
 5. Lue ohjeet ja ilmoittaudu lähiopetuksiin Moodle-kurssialueen etusivulla kunkin modulin kohdalla erikseen.
 6. Lataa itsellesi henkilökohtainen kehittymissuunnitelma-lomake (Moodlen kurssialue Lähijohtajakoulutus, tehtävä 101) Kehittymissuunnitelmalomake
 7. Lähijohtajakoulutuksen blogi: https://blogs.helsinki.fi/lahijohtajakoulutus.

HUOM! Ennen 1.8.2009 opinto-oikeuden joko Helsingin tai muun yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan saanut voi joko

 1. suorittaa koko 30 op lähijohtajakoulutuksen erikoistumiskoulutuksen aikana, tai
 2. suorittaa vanhamallisen ns. hallinnon koulutuksen (20 h).

Tämä koskee myös erikoisalan vaihtajia, kun edellinen opinto-oikeus on kertaalleen saatu ennen 1.8.2009, eikä siitä ole luovuttu eikä tutkintoa ole suoritettu.

Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvoston 9.6.2009 (§ 18) päätöksellä lähijohtajakoulutus sisältyy 1.8.2009 alkaen lääkärien ja hammaslääkärien erikoistumiskoulutusohjelmiin. Lähijohtajapätevyydestä (30 op)  tulee merkintä erikoistumis-koulutusohjelmasta annettavaan todistukseen. Vuosina 2018-2019 suoritetuista johtamisopinnoista (10 op) ei tule erillistä merkintää el-todistukseen, vaan se merkitään sähköiseen suoritusrekisiteriin (Oodi).

 

2. Vuonna 2018 erikoistumisopinto-oikeuden saaneet:

 • Pakollinen johtamiskoulutus on kaikilla Helsingin yliopistossa 1.1.2018 jälkeen opinto-oikeuden saaneilla 10 opintopistettä. Tämä laajuus ei anna lähijohtajapätevyyttä ja siksi sitä ei merkitä erikoistumisesta annettavaan koulutustodistukseen. Johtamisopinnot 10 op  voi koota oman valinnan mukaan aikaisemman 30 op kokonaisuuden tarjonnasta.
 • ilmoittautuminen  johtamisopintoihin (10 op) erillisen ohjeen mukaisesti
 • katso ohjeet blogisivun puolelta:
 • https://blogs.helsinki.fi/lahijohtajakoulutus/blogi/
 • Asiasta on tiedotettu oodista saatujen sähköpostiosoitteiden kautta erikoistuville . Pidäthän yhteystietosi oodiin ajantasalla ja tee tarvittaessa ohjaus käyttämääsi sähköpostiisi.
 • Tälle ryhmälle avataan  jatkossa oma Moodle – alusta opintojen suoritusta varten
 • uusien (alk.1.1.2018) opiskelijoiden ei pidä rekisteröityä edellä  ylempänä 1.- kohdassa mainittujen ohjeiden mukaan vanhaan Moodle-alustaan, eikä myöskään Lähijohtajakoulutuksen 30 op – elomakkeelle.
 • Uudet opiskelijat voivat vierailla ja tutustua johtamisopintoihin kuuluviin tehtäviin vanhassa Moodlessa vain vierailijatunnuksella. Uuden Moodlen  sisältämät tehtävät tulevat olemaan  samat kuin vanhassa Moodlessa, johon ei ison osallistujamäärän vuoksi voi enää liittää  lisää opiskelijoita.
 • Epäselvissä asioissa ota yhteyttä med-lahijohtaja at helsinki.fi sähköpostilla.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.