Tiedote lähijohtajapätevyden täydentävästä modulista E (20op)

Vanhanmallisen lähijohtajakoulutuksen tilalle on tullut uudenmallinen johtamisopintokokonaisuus. Siihen kuuluu kaikille pakollinen johtamisopinnot 10op (JOP10), joka koostuu neljästä lukukaudenkestoisesta modulista (A, B, C ja D). Tämän lisäksi erikoistuva voi hankkia itselleen lähijohtajapätevyyden: JOP10 täydennetään suorittamalla moduli E (20op).

Moduli E:n ensimmäinen ryhmä aloittaa syksyllä 2020. Halukkaat ja modulista kiinnostuneet erikoistuvat lääkärit ja hammaslääkärit voivat ilmoittautua moduliin E syyskuussa. Varsinainen moduli käynnistyy 2.10.2020. Modulin suorittamiseen menee vähintään lukuvuosi ja siihen saa käyttää korkeintaan kaksi lukuvuotta. Tämän ensi kertaa järjestettävän moduli E:n suorittamiseen sitoudutaan palauttamalla syyslukukaudella 2020 ensimmäiset tehtävät, joihin kuuluu mm. aikataulutettu opintosuunnitelma. Kevätlukukaudella modulissa saavat jatkaa vain tehtävät ajoissa palauttaneet erikoistuvat, ja heille valitaan seniori- tai vertaismentori lähijohtajakoulutusta varten.

Moduli E tulee koostumaan suunnitelmasta, kehittymistehtävistä, kirjatehtävistä, valinnaisista opinnoista sekä muutamasta portfoliotehtävästä. Kehittymistehtävien lista on erikoisalakohtainen, kirjalista on rajattu ja myös valinnaiset opinnot on määritelty. Hyväksytyissä valinnaisissa kursseissa on mukana mm. kotimaisia ja kansainvälisiä valinnaisia verkkokursseja ja erityisesti MOOCceja (Massive Open Online Courses), joten edelleen suuren osan tehtävistä voi suorittaa omaan aikatauluun sopeutetusti ja etänä.

Moduliin E voi ilmoittautua, kun on saanut oodi-merkinnät JOP10 moduleista A, B ja C. Myös moduli D on kaikille pakollinen, mutta sen suoritus tarkistetaan vasta vuodenvaihteessa 2020-2021. Moduliin E ovat tervetulleita myös 10op kokonaisuuden vanhanmallisesta lähijohtajakoulutuksesta suorittaneet. Henkilökohtainen opinto- ja kehittymissuunnitelma laaditaan itsenäisesti modulin alussa ja sitä muokataan tarvittaessa ensimmäisen lukuvuoden loppupuolella mentorin kanssa.

Ilmoittautuminen tapahtuu weboodissa alla olevalla linkillä 18.9.2020-1.10.2020 välisenä aikana:

Moduliin hyväksytyille lähetetään tervetuloviesti kurssiavaimineen 2.10.2020. Kaikilta ilmoittautuneilta tarkistetaan erikoistumiskoulutuksen opinto-oikeus sekä merkinnät JOP10-moduleista A, B ja C tai vanhanmallisen lähijohtajakoulutuksen 10op kokonaisuudesta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.