Festseminariet: Från konst till vetenskap

All Day

Helsingin yliopisto

Categories No Categories

Med anledning av att professor i svensk översättning vid Helsingfors universitet Pirjo Kukkonen gick i pension i augusti arrangerar Nordica/Finska, finskugriska och nordiska institutionen ett festseminarium, i samband med vilket Pirjo Kukkonen håller en avskedsföreläsning. Efter seminariet serveras förfriskningar.

Festseminariet Från konst till vetenskap hålls vid Helsingfors universitet, huvudbyggnad, sal 12 (Fabiansgatan 33), onsdagen 25.1.2017 från och med kl. 13. Seminariets program finns som bilaga.

På grund av serveringen ber vi att du anmäler dig till festseminariet och serveringen senast måndagen 16.1 på adressen

Välkommen!

Nordica/Finska, finskugriska och nordiska institutionen

Tilläggsuppgifter ges av

hanna.lehti-eklund (at) helsinki.fi
ritva.hartama-heinonen (at) helsinki.fi
anne.huhtala (at) helsinki.fi
mira.nyholm (at) helsinki.fi
************

Helsingin yliopiston ruotsin kielen kääntämisen professori Pirjo Kukkonen jäi viime elokuussa eläkkeelle. Sitä juhlistaakseen Nordica / Suomen kielen, suomalais-ugrilaisten ja pohjoismaisten kielten ja kirjallisuuksien laitos järjestää juhlaseminaarin, jonka yhteydessä Pirjo Kukkonen pitää jäähyväisluennon. Seminaarin jälkeen on tarjoilua.

Juhlaseminaari Från konst till vetenskap pidetään Helsingin yliopiston päärakennuksen salissa 12 (Fabianinkatu 33) keskiviikkona 25.1.2017 alkaen klo 13. Seminaarin ohjelma on liitteenä.

Tarjoilun vuoksi pyydämme ilmoittautumaan juhlaseminaariin ja sen jälkeiseen tilaisuuteen viimeistään maanantaina 16.1. osoitteessa

Tervetuloa!

Lisätietoja antavat