Langnet joulukoulu: Tieteen termipankki ja Wikipedia / Langnet winter school: Science term bank and Wikipedia

When

09/12/2022

Langnetin joulukoulu järjestetään kaksipäiväisenä etätapahtumana 2.12. ja 9.12.

Osallistumislinkki (Zoom).

The second day (9th Dec) of Langnet’s Winter school days focuses on Finnish Wikipedia and Helsinki Term Bank for the Arts and Sciences. For this reason, the program is organized in Finnish.

Joulukoulun toisen päivänä (9.12.) järjestetään kaksi työpajaa: Aamupäivällä Salla-Maaria Laaksonen vetää osallistujille suomenkieliseen Wikipediaan ja sen päivittämiseen liittyvän työpajan. Iltapäivällä Harri Kettunen ja Tiina Onikki-Rantajääskö opastavat osallistujia Tieteen termipankkiin liittyvään termityöhön. Molemmissa työpajoissa osallistujat tarttuvat myös itse toimeen: työpajojen tarkoitus on opetella tuottamaan sisältöä sekä Wikipediaan että Tieteen termipankkiin ja madaltaa kynnystä tuottaa alustoille sisältöä jatkossakin.

Klo 8–10 Langnetin yleiskokous

Klo 10–12 Salla-Maaria Laaksonen: Wikipedia-työpaja (esitys, pdf)

Klo 12–13 lounastauko

Klo 13–16 Harri Kettunen & Tiina Onikki-Rantajääskö : Tieteen termipankki -työpaja (esitys, pdf)

ENNAKKOTEHTÄVÄ

Rekisteröidy etukäteen Tieteen termipankkiin omalla nimelläsi (etunimi ja sukunimi) ja pyydä kielitieteen asiantuntijaoikeudet joko etusivulla näkyvästä sähköpostiosoitteesta (tieteentermipankki-info@helsinki.fi) tai suoraan Harri Kettuselta (harri.kettunen@helsinki.fi) tai Tiina Onikki-Rantajääsköltä (tiina.onikki@helsinki.fi). Oheen riittää tieto, että olet kielentutkimuksen alan väitöskirjatutkija tai muu tieto asemastasi. Mieti myös etukäteen termejä ja käsitteitä, jotka haluat määritellä Tieteen termipankissa ja tee luonnos jonkin termin määritelmäksi – tietojen syöttämistä Termipankkiin kokeillaan työpajassa.

Voit halutessasi rekisteröityä Wikipedian käyttäjäksi, mutta se ei ole välttämätöntä. Pohdi kuitenkin etukäteen tutkimusalaasi liittyviä Wikipedia-sivuja ja kerro tutkimuksesi avainsanoja ilmoittautumislomakkeessa.

ILMOITTAUDU WIKIPEDIA-TYÖPAJAN JATKO-OSAAN

Langnet järjestää Wikipedia-työpajalle myös jatko-osan, johon ilmoittaudutaan joulukoulun ilmoittautumisen yhteydessä. Tavoitteena on, että osallistujat päivittävät Wikipedian Kielitiede-sivua sekä suomenkielistä Wikipediaa oman tutkimusalansa osalta. Wikipedia-työpajan jatko-osaan ilmoittautuessaan osallistujat sitoutuvat noin neljään etätapaamiseen alkuvuonna 2023, joissa on mahdollista jakaa kokemuksia liittyen Wikipedian päivittämiseen. Tapaamisten lisäksi Wikipediaa päivitetään itsenäisesti. Osallistumisesta saa osallistujatodistuksen, jossa suositellaan kahden opintopisteen suoritusmerkintää. Osallistujien tulee sopia yhdessä omien ohjaajiensa ja tohtoriohjelmansa kanssa opintosuoritusmerkinnästä.

Myös Tieteen termipankkiin liittyvästä termityöstä on mahdollisuus saada opintopisteitä – lisätietoja termityöstä ja siihen liittyvistä työpajoista (keväällä 2023) saat joulukoulussa.