*PERUTTU* Tekstinlouhintatyöpaja

Date(s) - 02/04/2020

Turun yliopisto

Categories No Categories

Etukäteismainoksena tiedoksi, että korpuslingvistiikan ja kielellisen vaihtelun grand old man, professori Douglas Biber (Northern Arizona University) saapuu Turkuun 30.3-3.4.

Vierailun aikana Utuling ja Langnetin korpuslingvistiikka ja tilastomenetelmät -ryhmä järjestävät kaikille jatko-opiskelijoille suunnatun seminaarin “Quantitative approaches towards linguistic variation: data and methods ” **perjantaina 3.4.** Turussa.  Seminaarissa jatko-opiskelijoiden on mahdollista esitellä omaa työtään seminaarin aiheen kannalta, esimerkiksi menetelmän tai aineiston näkökulmasta.

Lisäksi **torstaina 2.4** järjestetään tekstinlouhinta-työpaja. Työpaja alkaa Doug Biberin luennolla, ja siinä perehdytään tekstinluokitteluun erityisesti tekstilajien (rekisterien) ja kielentutkimuksen näkökulmísta. Työpaja on osa TY:n opetusta (https://opas.peppi.utu.fi/fi/opintojakso/KKLT0025/9490), mutta myös Langnetin opiskelijat ovat tervetulleita. Etukäteistietoja tekstinluokittelusta ei tarvita.

Lisätietoa molemmista tapahtumista seuraa myöhemmin! Kysymykset Veronika Laippalalle, mavela@utu.fi

——-

Professor Douglas Biber (Northern Arizona University) visits Turku University during March 30 – April 3rd. During the visit, on Friday, April 3rd, Utuling and the Langnet group Corpus linguistics and statistical methods organize a seminar “Quantitative approaches towards linguistic variation: data and methods “. The seminar is targeted at Ph.D. students working on the seminar topics. During the seminar, students will have the opportunity to present their work.

A related event, a data workshop on text classification in particular from the perspectives of corpus linguistics and register studies takes places the preceding Thursdy, April 2nd. The workshop is part of UTUs teaching (https://opas.peppi.utu.fi/fi/opintojakso/KKLT0025/9490), but Langnet students are also welcome. The workshop begins with Professor Biber’s lecture. No prerequisites on text mining are required.

More information on both events will follow, stay tuned! Questions to Veronika Laippala, mavela@utu.fi