Uusifilologisen yhdistyksen teemasymposium: Digitalisaatio, avoin tiede ja monialaisuus *ETÄNÄ*

Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 27/11/2020

Categories No Categories

Tervetuloa Uusfilologisen yhdistyksen

teemasymposiumiin, aiheena digitalisaatio, avoin tiede ja monialaisuus

perjantaina 27.11. klo 14.15-17 (Zoomin kautta)

Aiheesta luennoi kolme kutsuttua puhujaa, yksi kultakin yhdistyksen edustamalta filologia-alalta:

Apul. prof. Maija Hirvonen (Tampereen yliopisto): Kieli ja kielet saavutettavuuden välineinä

Apul. prof. Veronika Laippala (Turun yliopisto): Tekstilajit ja niiden vaihtelu monikielisessä internetissä: mitä uusilla digitaalisilla menetelmillä on annettavaa?

Apul. prof. Tuomo Hiippala (Helsingin yliopisto): Suomi-Twitterin kielet ajassa ja tilassa

Teemasymposium juhlistaa vuodesta 1899 alkaen julkaistun Neuphilologische Mitteilungen -lehden siirtymistä avoimeksi, sähköiseksi julkaisuksi Journal.fi-alustalle.

Symposium järjestetään salasanalla suojattuna Zoom-kokouksena, johon kaikki halukkaat voivat osallistua verkkoyhteyden kautta. Osallistujia pyydetään ilmoittautumaan sähköpostilla yhdistyksen sihteerille (carla.suhr(at)helsinki.fi) 26.11. klo 12 mennessä. Ilmoittautuneille lähetetään salasana ja linkki Zoom-kokoukseen perjantaihin 27.11. klo 12 mennessä. Osallistumista varten ei tarvitse ladata mitään ohjelmaa tai rekisteröityä mihinkään, riittää, että avaa selaimella sähköpostitse lähetetyn linkin.