The amazing journey / Mieletön matka

We wanted to summarise our experience in Inari so we gathered a collage of the posts in different social medias. The journey starts from Helsinki with the packing of the van and ends in returning to the south side of the Arctic Circle. And what a ride it was! It is safe to say that Inari will always stay in our hearts and even if we cannot go back there physically, this will help us to visit the memories. Hopefully we were able to capture the essence of the adventure! Though the work is nowhere near done and the unwrapping is only beginning. The objects we found need to be studied, the interviews need to be transcribed, publications needs to be made, research reports needs to be written and a lot of other things. Luckily there is still more to look forward. Meanwhile enjoy the story!

Halusimme koota yhteen kokemuksiamme Inarista ja niinpä teimme tarinan yhdistellen eri kanavia sosiaalisesta mediasta. Matka alkaa pakettiauton pakkaamisesta ja päättyy napapiirin eteläiselle puolelle pujahtamiseen. Ja mikä reissu se olikaan! Inari pysyy sydämissämme vaikkemme sinne enää fyysisesti koskaan pääsisimmekään. Onneksi tämä muistuttaa meitä tulevaisuudessakin ajasta kentällä ja toivottavasti sellaisellekin, joka ei itse ollut mukana selviää tästä seikkailumme kohokohdat. Työmme ei kuitenkaan lopu tähän vaan esineitä pitää tutkia, raportteja kirjoittaa, haastatteluja litteroida, julkaisuja tehdä ja paljon muuta. Onneksi paljon on vielä tulossa ja sitä odotellessa kollaasia on kiva ihmetellä.

2016-08-06 00.08.56