Julkaisijan iltapäivä: julkaisuarkistojen hyvät käytännöt

Yhä useammissa yliopistoissa velvoitetaan tutkijoita avoimeen verkkojulkaisemiseen, esimerkiksi julkaisemaan artikkeleitaan avoimissa verkkolehdissä tai pitämään huolta siitä, että voivat rinnakkaisjulkaista ne yliopistonsa avoimessa julkaisuarkistossa. Myös HY:n rehtori on, Suomen muiden yliopistojen tavoin, allekirjoittanut Budapestin julistuksen tieteen avoimesta saatavuudesta ja myös HY:ssa on alettu rakentaa avoimia julkaisuarkistoja.

Mitä kokemuksia julkaisarkistotoiminnasta on muualla maailmassa ja meillä HY:ssä? Miten tekijänoikeuskysymykset on saatu ratkaistua? Muun muassa näistä asioista keskustellaan Julkaisijan iltapäivässä.

Helsingin yliopiston kirjastot järjestävät yhteistyössä Tieteellisten aineistojen verkkopalveluhankkeen kanssa ke 21.11.2007 Julkaisijan iltapäivä -sarjaan kuuluvan seminaarin, jonka aiheena on Julkaisuarkistojen hyvät käytännöt. Seminaari on kohdistettu Helsingin yliopiston tutkijakunnalle.

JULKAISIJAN ILTAPÄIVÄ – Julkaisuarkistojen hyvät käytännöt

Aika: Ke 21.11.2007 klo 13.30-16.30

Paikka: Helsingin yliopiston päärakennus, Sali 13 (Fabianinkatu 33)

Puheenjohtaja: Professori Johanna Björkroth, Helsingin yliopisto

Seminaariohjelma ja ilmoittautumislomake:

http://www.helsinki.fi/kirjastot/esittely/hankkeet/kk_verkkopalveluhanke_seminaari211107.html

Terkko Document Space (TDS) – Meilahden kampuksen julkaisuarkisto:

http://tds.terkko.helsinki.fi/