Vinkkejä Vertexin uuteen OvidSP-hakuliittymään

Vertex-palvelun hakuliittymä on uudistunut! Innovatiivinen OvidSP tarjoaa parhaimmat työvälineet lääke-, hoito- ja terveystieteellisiin tiedonhakuihin. Oletko jo tutustunut näihin uutuuksiin:

Voit luoda itsellesi henkilökohtaisen tunnuksen palvelun sisälle, tilin luonti onnistuu sekunneissa. Tunnuksen taakse voit tallentaa tiedonhakuja myöhempää käyttöä tai uutuusseurantaa varten. Valitse oikeasta yläkulmasta ‘Personal Account’.

Tunnuksen avulla voit tallentaa muistilapun tietyn viitteen kohdalle. Kun olet kirjaantuneena sisään omalla tunnuksellasi, niin näet automaattisesti jokaisen viitteen vieressä keltaisen muistilapun, johon voit kirjoitaa haluamiasi muistiinpanoja. Nämä säilyvät tunnuksillasi myöhempääkin käyttöä varten.

Pikarajoitukset (Limits) ja hakuhistorian (Search History) saat esiin klikkaamalla hakupalkin alta ‘Click to expand’. Kätevää varsinkin kun haluat esimerkiksi yhdistellä hakujoukkoja keskenään.

Myös artikkelien tiivistelmät (Abstract) on vaivatonta klikata esille ja takaisin piiloon suoraan viitelistasta.

Katkaisumerkkinä voidaan käyttää nyt myös yleistä *-merkkiä entisen $-merkin lisäksi.

Find Citation -haussa voidaan hakea DOI-tunnisteen tai Unique Identifier -numeron (esim. PubMed ID) avulla tiettyä viitettä.

Vertex on lääketieteen ja hoitotieteen tietopalvelu, jossa yhdistyvät viitetietokannat ja kokotekstin sisältävät elektroniset lehdet ja kirjat.

Vertex: http://vertex.helsinki.fi/