E-aineistot ovat auki aina!

Remontti sulki kampuskirjaston ovet koko kesäksi, ja pop up -kirjasto palvelee vain arkisin klo 10-14, mutta onneksi verkkopalveluihin pääsee aina! E-kirjat ja -lehdet ovat verkon kautta haettavissa milloin vain, ja yliopiston käyttäjätunnuksilla e-aineistoja pääsee lukemaan vaikka tabletilta tai kotikoneelta.

E-kirjat ja lehdet löytyvät monin eri tavoin. Yksi tapa on mennä kirjaston kotisivujen aineistohakuun, jossa kirjoja, lehtiä ja tietokantoja voi hakea hakusanoilla. Haun voi rajata e-aineistoihin valitsemalla “Näytä vain verkosta löytyvät aineistot”.

E-kirjoja voi myös selailla kirjaston BookNavigator-verkkopalvelussa. Palvelun valikkorakenteesta löytyvät matemaattis-luonnontieteellisistä tieteenaloista tällä hetkellä tähtitiede, kemia, matematiikka, maantiede ja geologia. Vaikkei valikosta löytyisikään etsimääsi tieteenalaa, suurin osa e-kirjoistamme kuitenkin on tavoitettavissa BookNavigatorin hakutoiminnolla sekä asiasanoista muodostettujen tagipilvien kautta.

Kirjaston verkkosivuilla on tarjolla myös monenlaista taustatietoa e-aineistoihin liittyen. Viimeisimmät e-aineistoja koskevat uutiset  löydät HuLib Newsista.  Uusi E-kirjaopas taas sisältää kattavan tietopaketin e-kirjojen käytöstä ja käyttöehdoista, sekä erilaisista e-kirjapalveluista.