Verkkarin joulukalenteri 2016: Luukku 16

Tänä vuonna Verkkarin joulukalenterissa julkaistaan joka päivä jouluaattoon saakka tietokirjavinkki. Kirjaston työntekijät vinkkaavat suosikkinsa lomalukemiseksi tai vaikka joululahjaksi!

Luukku 16

Mari Manninen:
Yhden lapsen kansa
Atena 2016

Toimittaja Mari Mannisen kirja ‘Yhden lapsen kansa’ voitti tämän vuoden Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon. Kirja kertoo yksittäisten ihmisten kertomusten kautta Kiinassa 35 vuotta kestäneestä yhden lapsen politiikasta, joka kumottiin 1.1.2016.

Mari Mannisen hienot haastattelut kertovat politiikan nimissä tehdyistä suurista julmuuksista, mutta myös hyvin vivahteikkaasti kiinalaisesta arjesta. Haastateltavat ainoat tyttäret Cecily ja Jiang kokevat politiikan aikaansaaneen sen, että heihin on panostettu ja he ovat saaneet mahdollisuuksia, joita ennen suotiin vain miehille. Kirjassa viitataan myös jonkun verran tutkimuksiin ja pohditaan yleisesti Kiinan väestökehitystä.

Monica Allardt
tietoasiantuntija