Helka-lainaus käytössä jälleen – verkkomaksuissa vielä katkoja

This post is also available in: englanti, ruotsi

Helka-kirjastotietokannan laaja, kansallinen palvelukatko on ohi.

Asiakkaat voivat jälleen käyttää Helka-tietokantaa verkossa osoitteessa helsinki.fi/helka.

Lainoja voi uusia, mutta verkkomaksuissa voi esiintyä vielä ongelmia. Maksuja ei kuitenkaan kerry 21.12.2016 – 10.1.2017, jolloin lainoilla ei myöskään ole eräpäivää.

Kirjojen palautus ja lainaus automaatilla toimii kirjaston toimipaikoissa normaaliin tapaan.

Uusi kortteja ei kuitenkaan voida tehdä, eikä henkilötietoja voida päivittää vielä. Asiakasmaksuja ei myöskään vielä oteta vastaan kirjaston tiskillä.

Kaikki Helkan toiminnot ovat käytössä keskiviikkoon 11.1.2017 mennessä.

Pahoittelemme laajasta katkosta asikkaillemme aiheutunutta haittaa.

2 Replies to “Helka-lainaus käytössä jälleen – verkkomaksuissa vielä katkoja”

  1. Miksi palautusluukku oli kiinni? Olin laskenut sen varaan, että voisin palauttaa siihen kirjoja sunnuntaina (8.1.), koska aikaisemmin viikolla olin muualla ja maanantaina olen lähdössä matkalle. Myöhemmin luin netistä, että luukku avautuisi kirjastokortilla, mutten muista nähneeni mitään kohtaa, johon kortin olisi voinut laittaa.

    1. Hei! Pahoittelen, että et päässyt palauttamaan kirjoja. Palautus aloitetaan (kuten automaatti ohjeistaa) painamalla Enter, jonka jälkeen syttyy säde, jonka alle kortti laitetaan. Viivakoodin voi myös näppäillä numeronäppäimillä (tämäkin ohjeistetaan automaatin näytöllä). Toinen asiakas on ilmoittanut, että luukussa oli toimintahäiriö n. klo 20:10 eilen, joten on mahdollista, että ruutu oli pimeänä kun siellä kävit. Ilmoita jos haluat, että kirjasi uusitaan.

Comments are closed.