Kuka puhuu tutkimuksestasi? Altmetric Explorer lisätty palveluvalikoimaan!

Tutkimusjulkaisuista käydään päivittäin tuhansia keskusteluja verkon ihmeellisessä maailmassa. Haluaisitko olla tietoinen, minkälaista huomiota omat julkaisusi saavat?

Altmetric Explorer on uusin lisäys kirjaston vahvaan altmetriikka-portfolioon. Sen avulla on mahdollista seurata julkaisun saamaa huomiota käytännössä reaaliajassa ja löytää parhaimmat välineet omien julkaisujen vaikuttavuuden kasvattamiseen.

Kaikki julkaisut jättävät digitaalisia jalanjälkiä sen jälkeen kun ne ovat verkossa luettavissa. Näiden digitaalisten jalanjälkien avulla voi syntyä dataan pohjautuvia tarinoita siitä, mistä tieteessä tällä hetkellä puhutaan. Altmetriikan avulla pyritään löytämään näitä tarinoita, jotka tapahtuvat akateemisen kuplan viittauskäytäntöjen ja vertaisarvioinnin ulkopuolella. Ketkä julkaisustamme keskustelevat ja viestivät, onko tutkimuksellamme yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja voidaanko sitä mitata?

Altmetriikan avulla seurataan julkaisujen saamaa näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa, lataus- eli käyttömääriä, suosituksia tai jakoja sekä tallennuksia esim. kirjanmerkkipalveluihin. Tiedätkö muuten, mitä “Kiinan Twitterissä”, Weibo-palvelussa puhutaan tutkimuksestasi? Tämän ja paljon muuta löydät Altmetric Explorer -palvelun kautta?

Hyppää altmetriikan kiehtovaan maailmaan ja tutustu Altmetric Explorer -palveluun jo tänään!

Altmetric Explorer @ Terkko Navigator: https://www.terkko.helsinki.fi/altmetric-explorer

Knowing who’s talking about your research and what they’re saying is crucial in today’s increasingly online world. Ensuring your work is being accurately represented and interpreted, as well as getting to the right people at the right time, all plays an important factor its broader impact.

With altmetrics, you can start to track this information as soon as your research is published – meaning no waiting around for citations, and the chance to engage directly with the audiences who are interested in your work.