Elokuvaesitys Kaisa-talossa: Paywall – The Business of Scholarship

Jason Schmittin ohjaama elokuva Paywall: The Business of Scholarship on dokumentti tieteellisen julkaisemisen liiketoiminnasta ja avoimen tieteen tarpeellisuudesta. Siinä kerrotaan suurten tiedekustantamoiden, kuten Elsevierin, Springerin ja Wileyn, jättimäisistä voittomarginaaleista ja avoimen tieteen haasteista tilanteen muuttamiseksi. Äänessä ovat mm. tieteentekijät, tutkimushallinnon edustajat, kirjastojen edustajat, tieteellisten lehtien toimittajat, open access-aktivistit, tieteellisten kustantamojen edustajat sekä Academia.edun perustaja.

Tekstittämätön elokuva kestää noin tunnin ajan, minkä jälkeen sen teemoista keskustellaan tietoasiantuntija Markku Roinilan johdolla. Elokuva esitetään CC BY 4.0 lisenssin sallimana. Tilaisuus on avoin ja ilmainen.

Ei ilmoittautumista. Huomaa kuitenkin, että paikkoja on rajoitetusti. Kannattaa siis olla ajoissa! Elokuvaesityksessä mukana tarjoilua.

Elokuva esitetään Kaisa-salissa, 7. krs. (7062)

Elokuvaesitys on osa kansainvälistä avoimen julkaisemisen ja avoimen tieteen teemaviikkoa (22.–26. lokakuuta) Helsingin yliopistossa. Teemaviikon päätapahtuma järjestetään Tiedekulmassa keskiviikkona 24. lokakuuta klo 12–14. Viikon ohjelmaan voit tutustua täällä.