Viikko 6

Viikko 6 alkoi oman aineiston tuottamisella hyödyntäen Epicollect-sovellusta. Omalta osalta aineiston tuottaminen meni mönkään, sillä en tajunnut, että jokaisella mittauspaikalla sijainti tuli hakea manuaalisesti. Minulla oli myös ongelmia aineiston pohjalta tehtävän interpoloinnin kanssa. Tein Interpoloinnin yhteensä noin 20 kertaa, mutta en saanut tehtyä sitä optimaalisesti. Aluksi tuottamani interpoloinnit olivat pikselöityjä, vaikka mielestäni käytin samoja asetuksia kuin vierustoverini Pasi. Tämän jälkeen en saanut interpolointia oikeastaan edes tehtyä. Joko toinen maksimi- ja minimiarvoista sai arvon ”Nan” tai arvot olivat samat. Aloitin muutaman kerran aivan alusta  ja tarkistin, että interpoloitavat pisteet olivat oikeassa projektiossa, mutta siltikään en saanut interpolointia tehtyä.

Itsenäistehtävään liittyen tein 2 väritykseltään erilaista karttaa, jotka esittävät yli 6,5 magnitudin maanjäristyksiä vuosilta 2000-2019. Kartoista puuttuu mittakaava, koska Print composerin- mittakaavatyökalu ei suostunut toimimaan aineistoni kanssa, vaikka kokeilin vaihtaa tietokonetta ja sulkea QGIS:in.

Alapuolella olevasta kuvasta näkee millaisen mittakaavan Print composerin työkalu teki luodessani mittakaavan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *