Viikko 7

Viiimeinen kurssilla tehtävä kartta tuli tuottaa omatoimisesti, itse hankkimien aineistojen avulla. Aineistojen hankkiminen oli yllättävän vaikeaa ja suunnitelmani vaihtuivat useasti juuri aineiston puuttumisen myötä. Alunperin suunnitelmissani oli tehdä kartta Helsingin vaalipiirien äänestystuloksista, mutta siihen ei löytynyt sopivasti yhdistettävää aineistoa. Tämän jälkeen aloin tutkia millaista aineistoa löytäisin Yhdysvaltojen alueista, mutta etsiminen osoittautui liian vaikeaksi.

Loppujen lopuksi päädyin tekemään kartan vuoden 2018 kaupunkipyöräasemista ja Helsingin kaupungin suunnittelemasta tulevaisuuden pyörätieverkostosta. Aluksi ajatuksenani oli tehdä jonkinlainen bufferityyppinen kartta, johon olisin ehkä voinut lisätä myös asuinrakennukset. Olisin halunnut luoda asemille esimerkiksi 100 metrin bufferin, joka häivettyy etäisyyden kasvaessa kaupunkipyöräasemista. En kuitenkaan löytänyt työkalua, jolla tämä olisi mahdollista tai asuinrakennus-aineistoa Helsingin alueelta. Kokeilin myös pisteaineiston heatmap-ominaisuutta, mutta tyydyin vain esittämään asemat pisteinä. Kirjoittaessani tätä tekstiä tulin ajatelleeksi, että olisin voinut myös itse lisätä uudet, vuoden 2019 kaupunkipyöräasemat kartalle pisteinä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *