15. luukku – Lux Humanan joulukalenteri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sara Razai (2016): Djävulen är en lögnare

De bästa vännerna Hope och Meri har skiljts åt då Hope och hennes mamma Gloria deporterats till Kamerun. Gloria planerar en ny flytt till Europa, medan Hope, som inte hunnit hitta sin plats i New Bell, inte vet vad hon vill. Kvar i Gårdsbacka har Meri tappat riktningen utan Hope. Hon lämnar knappt sin lägenhet och chattkontakten med Hope är hennes hållpunkt i tillvaron. En dag blir Meri barnvakt åt en halvbekant tvååring utan att veta när mamman har tänkt komma tillbaka. En roman om mor-dotterrelationer, om vägen mot vuxenhet under begränsande omständigheter och om en novemberdag i en 17-årings liv i östra Helsingfors och i New Bell, Kamerun.

 

 

 

 

 

Lux Humana on lääketieteen opiskelijoille ja terveydenhuollon ammattilaisille suunnattu humanistinen kirjakokoelma Meilahden kampuskirjasto Terkossa.
Yli 4000 kokoelmaan tarkoin valittua teosta odottaa sinua, joka haluat avartaa näkemystäsi ihmiselon eri puolista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *