4. luukku – Lux Humanan joulukalenteri

 

 

 

 

 

 

Harry Salmenniemi: Delfiinimeditaatio

Takakansitekstin ymmärtää vasta luettuaan kirjan.
”Sinä et ole heitä oudompi, eivätkä he ole sinua parempia.”

Novellikokoelma mahdollistaa parhaimmillaan romaania paremmin asioiden käsittelyn monesta keskenään ristiriitaisestakin näkökulmasta, kun näkökulma luontevasti vaihtuu novellista toiseen. Kun paljon novelleja kytketään samaan teemaan, on niiden voima suuri.

Harry Salmenniemen Delfiinimeditaatio ja muita novelleja -kokoelmassa tämä yhteinen teema on menestys. (Vaikka sitä ei missään suoraan sanotakaan.) Tämä taitavasti kirjoitettu kaunokirjallinen tutkielma pääsee syvälle menestymisen eri sävyihin ja määritelmiin.  Novellien keskinäiset yhteydet jäävät myös mukavasti kutkuttamaan.

 

 

 

 

Lux Humana on lääketieteen opiskelijoille ja terveydenhuollon ammattilaisille suunnattu humanistinen kirjakokoelma Meilahden kampuskirjasto Terkossa. Yli 4000 kokoelmaan tarkoin valittua teosta odottaa sinua, joka haluat avartaa näkemystäsi ihmiselon eri puolista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *